Sa II ar alltsa InsulinIndex?
En forklaring skulle ju kunna vara att krispiga och flytande varianter av livsmedel ar ju inget som finns "naturligt" att ata/dricka for oss manniskor (dvs i miljon som 99.8% av varan DNA ar rattad efter). En ren gissning skulle ju da vara att olika spannmal/baljvaxter kan ge hogre II and tex gronsker, frukter, notter (plus det mesta annat som fanns tillganglig for oss under den storre delen av varan evolution).
Forovrigt sa ar GI pa frukter ar ju lattmissvisande da tex bananer har ett hogt GI, medans dess GL (glycemic load) ar desto lagre. Man raknar in fibrer/vatten i GL.
Min lattyoughurt blev alltsa lika snabbt eliminerad i min diet som den kom in! Touché mjolkprodukter!
Dock undrar jag om jag generellt sett kommer fa en mer negativ effekt av balja i mig 1 liter minimjolk pa ett stalle under dagen. Dvs, kan inte insulinet hjalpa mig att bygga muskler?
Tack for svaren,
Mvh Gargantua
PS: Allbran (krispigt) tillsammans med fil borde enligt resonemanget vara en insulinbomb.
|