Tack till Benganna!
Päronpaj, ca 4 portioner
* 120g päron (går bra med äpple, äpple+blåbär mm också)
* 20g kokosolja
* 20g kokosmjölk
* 1 äggvita
* 10g fikon
* 8g honung
Skiva päronen och lägg i en form. Finhacka fikonen och blanda i en skål tillsammans med resten av ingredienserna. Lägg röran på päronen och sätt in i ugnen. Den är klar när den börjar bli brunaktig.
Servera med en klick fet kokosmjölk.
Paleo muffin med torkad frukt 7-8 st, eget recept.
* 65g kokosfett
* 35g kokosflingor
* 2 äggvitor
* 12g torkade fikon
* 5g russin
* 15g honung
Vispa äggvitorna hårt i en skål (man kan säkert använda gulan i den andra blandningen, jag är själv allergisk så jag har inte testat. Blanda samman de andra ingredienserna i en skål, frukten kan hackas fint innan eller ta kniv och gaffel och skär runt i skålen så brukar det bli bra. Blanda allt med äggvitan, rör om och klicka ut i formar (brukar använda muffinformar och bara göra dem halvfulla).
Baka i ugn, ca 10 min 150-175 grader. Gott med lite tunna äppelskivor i botten i varje form. Ät med kokosmjölk till. Variera den torkade frukten för andra smaker.
Äpplekaka
2 port
• 90 g äpple
• 15g torkade fikon (finhackade) byta ev ut en del mot russint.ex
• 45-50g kokosfett
• 5g honung (el ca 7g lönnsirap)
• Ev. kokosflingor
• Ev annan frukt el bär, tex någon druva, lite blåbär t.ex
* Ev. hackade nötter
Hacka äpple i smala bitar, sätt in i ugn (175 grader) och blanda samman de andra finhackade ingredienserna i kokosfettet, ta ut äpplena och klicka på geggan, sätt in i ugnen ca 10 min till.
Godare än man kan tro!
Ät med kokosmjölk till!
|