Annika Dahlqvists diet
I juninumret av tidningen "Hälsa" finns en intervju med Annika Dahlqvist där man bland annat kan läsa vad hon äter:
"Frukost: Kefir, solros- och linfrön, ett kokt ägg.
Lunch: Fiberknäcke med två hyvlade smörskivor och två ostskivor.
Eftermiddag: Ett kokt ägg.
Kvällsmat: Huvudrätt, ofta någon köttgryta gjord med smör och grädde och grönsaker därtill.
Kvällsfika: Kaffe med lite hårdost"
Hon säger vidare att "jag uppskattar att jag får i mig 1000-1300 kalorier per dag. Eftersom portionerna är så pass små blir det inga extrema mängder av vare sig fett eller protein, trots att de utgör en stor del av maten. Jag äter kött tre gånger i veckan och fisk tre gånger, ungefär. Det är normala portioner, typ en fläskkotlett".
Så litet har jag själv inte ätit sedan jag hade anorexi och vägde knappt 30 kg för 12 år sedan....och kan det verkligen vara hälsosamt att under en längre tid äta så litet, om man inte har stor övervikt att ta av?
__________________
Eime
|