Broccoli, morötter, spenat, vitkål, gröna ärtor.
Broccoli köper jag fryst och värmer i mikron eller i kastrull. Bara så att den precis tinar, äter den varm.
Morötter äter jag rårivna eller som stavar.
Spenat köper jag fryst, antingen bladspenat eller hackad. Bladspenat blandar jag oftast ner i pasta/ris/bulgur eller så fräser jag det med lite olivolja, vitlök, vitpeppar och örtsalt och serverar till maten. Hackad spenat brukar jag antingen stuva eller så behandlar jag den på liknande sätt som bladspenaten och äter som sås till potatis.
Vitkål äter jag råriven. Ibland med vinägrettdressing (typ pizzasallad). Det händer även att jag wokar den.
Gröna ärtor tinar jag bara upp och äter som tillbehör till valfri måltid, gärna med lite smör och örtsalt på. Ibland tillsammans med hackad spenat.
__________________
Att träna alla muskler i kroppen utom hjärtat är vansinne
It's all about limits: Reaching them, exploring them, exceeding what you thought yours were
|