Råksiktskakor, från Fjällbrynts hemsida:
12 kakor
5 dl mjölk
50 g jäst
2 dl messmör
2 tsk salt
2 msk stött anis eller fänkål
1 l rågsikt
4 dl vetemjöl
Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen i lite av mjölken. Tillsätt messmör, salt, kryddor och resten av mjölken. Blanda rågsikten och det mesta av vetemjölet – spara lite till utbakning. Ställ degen att jäsa under duk 40 minuter. Ta upp degen på bakbord. Dela den i två delar och sedan varje del i sex bitar. Rulla runda bollar, platta till och nagga. Lägg på plåt och markera fyra delar med kniv. Jäs bröden under duk 40 minuter. Grädda i 225° varm ugn 15-20 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk.
Jag har provat, och de är delikata.