Citat:
Ursprungligen postat av Sverker
Skulle ni ha ätit en räkmacka som legat framme på bordet ? Eller en sallad med skinka och svamp som guppat runt i ryggsäcken i 8 timmar ?
Även om Kessella och Keso är syrade produkter som innehåller massor av mjölksyrabakterier vilka i sin tur konkurrerar ut matförgiftarna så är det alltid en risk att äta mat som är felaktigt förvarad.
Det räcker att aluminiumfolien/oblaten har släppt i kanten för att mögelsporer ska kunna komma in till ostmassan. Kontrollerar du folien innan du öppnar burken ? Kontrollerar du alltid Bäst föredatum på det du stopar i munnen. Hur validerar du en burk stått framme i 4 timmar med en burk som stått framme i 8 timmar ?
Det jag försöker säga är att -Utsätt er aldrig för onödiga risker !
|
Snabb följdfråga, är mjukosten lika ofarlig som jag intalat mig eller är den lika riskfylld?