Visa ett inlägg
Gammal 2006-03-25, 06:55   #9
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 876
Citat:
Ursprungligen postat av pragmatist
Orosmomenten med salta jordnötter är tre, som jag ser det.
jordnötter kan innehålla aflatoxiner som resultat av svampinfektioner (läs om aflatoxiner här: http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=9515)

Vilket är en utmärkt anledning att köpa kvalitetsnötter med bra smak från kända tillverkare



Mögelsvamparna växer till och bildar aflatoxin i råa eller felaktigt lagrade nötter. Ligger nötterna för fuktigt får mögelsvamparna möjlighet att växa till i antal. Vid rostning dödas svamparna och hålls därefter vattenhalten nere i nötterna kan de inte heller blir fler.

Det finns en stark koppling mellan bra lagrade nötter och smak. Ligger nötterna för fuktigt härsknar de lättare och får besk/bitter smak.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är uppkopplad nu   Svara med citat