Visa ett inlägg
Gammal 2006-02-21, 12:59   #9
Davil
Registered User
 
Davils avatar
 
Reg.datum: Sep 2004
Ort: Dalmas på ÖKK
Inlägg: 2 012
Citat:
Ursprungligen postat av aliquis
Det enda jag brukade göra var potatis, linser, morötter, purjolök och buljongtärning. Eventuellt svartpeppar o persilja om du nu vill det. Riktigt gott faktiskt, men jag har inte ätit det på ett tag

Röda linser 8-10min, små svarta runt 30-40, gröna 40 tror jag. Kortare om man blötlägger de senare två.

Bönor skall alltid blötläggas 8-12 timmar eller så beroende på sort, men det fungerar med ett dygn också, så det är väl bara att låta dem ligga, koktiden är väl 30min för vita bl.a. tror jag, runt 40-45 för de flesta, 55-60 för kikärtor och 1.5-2 timmar för sojabönor.

Spelar ju inte så stor roll, koka tills de går sönder lätt, jag tycker de är godare då än när de e hårda.
Tackar för experthjälpen
Davil är inte uppkopplad   Svara med citat