Citat:
Ursprungligen postat av LuThe
Hej har komit på att det är för jobbigt och tar för lång tid att laga ris, kyckling och allt dedär innan man ska äta..
Så jag har tänkt att laga mat, väga det och sedan placera allt i olika matlådor som jag bara kan plocka fram och värma när jag kommer hem. Min fråga är då;
Försvinner det ämnen eller blir maten mindre "bra" (rent näringsmässigt) om den förvaras i kylskåp ett par dagar?
|
klart den försämmras..men den är ju inte precis giftig efter 1 dag

har hänt att morsan storlagat mat och vi brukar kunna äta det typ 2-3 dagar efter...om det finns något kvar av nånting. så länge du har bra temperatur i kylen så är det ju bra! om du vill hålla det lite längre kanske det går att frysa det! men som sagt nylagad mat är alltid fräshast och goast! samma sak om du köper en nybakad pizza o käkar o spara en bit i kylskåpet och sedan värmer upp det så smakar det skit!