![]() |
Potatis + fläskkotlett + vilken sås?
:confused:
Ge gärna tips på hur man kan äta fläskkotlett! |
Ädelostsås. Rödvinssky. Gräddsås & vinbärsgelé. osv
|
svampsås tycker jag är gott!
|
sås smaksatt med fransk senap är gott.
hittade ett exempel här: http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat...&receptid=2803 |
rödvinssås funkar till typ allt stekt/grillat kött.
|
nått som JAG tycker är väldigt gott (uppväxt med ^^ ), är en salladsdressing min mor alltid gjort:
Gräddfil (välj själv hur mycket) lätt majonäs (eller lite filmjölk,om den ska va nyttigare) ett SPRUT ketchup (ger lite godare smak) MYCKET pressad vitlök, och efter avsmakning möjligtvis liiiite socker, för o få fram ännumer smak =) passar till kött, grönsaker, osv =) Lycka till ;) |
Citat:
|
Putsa kotletterna och skär bort benet. Lägg dem i en påse med en skvätt olja, en lika stort skvätt vitt matlagningsvin, lite hackad gul lök, vitlöksklyftor och lagerblad. Lägg påsen i kylen i några timmar. Vänd på köttet ibland så att marinaden tränger in överallt.
Fräs kotletterna i lite av marinaden. Strö över lite chilipeppar under stekningen. Serveras till råstekt potatis, kokta grönsaker och en kall sås på creme fraiche, pressad vitlök och hackad färsk persilja. |
Riktigt snabbt går det om du drar ner lite keso i pannan, efter du stekt.
Kryddorna som ligger i pannan gör sitt, sen kan du lägga till lite själv oxå. Snabbt ned i pannan, rör om hela tiden. Sen har du en ostsås. |
Brunsås haha :D varför krångla till det *fniss*
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 07:54. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)