Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum

Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum (https://www.kolozzeum.com/forum/index.php)
-   Matlagning & Recept (https://www.kolozzeum.com/forum/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Potatis + fläskkotlett + vilken sås? (https://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=84567)

WheyProtein 2006-12-09 13:13

Potatis + fläskkotlett + vilken sås?
 
:confused:

Ge gärna tips på hur man kan äta fläskkotlett!

Mental 2006-12-09 13:17

Ädelostsås. Rödvinssky. Gräddsås & vinbärsgelé. osv

sissa 2006-12-09 13:17

svampsås tycker jag är gott!

sissa 2006-12-09 13:22

sås smaksatt med fransk senap är gott.

hittade ett exempel här:

http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat...&receptid=2803

coxie 2006-12-09 13:51

rödvinssås funkar till typ allt stekt/grillat kött.

clabbe 2006-12-13 00:49

nått som JAG tycker är väldigt gott (uppväxt med ^^ ), är en salladsdressing min mor alltid gjort:

Gräddfil (välj själv hur mycket)
lätt majonäs (eller lite filmjölk,om den ska va nyttigare)
ett SPRUT ketchup (ger lite godare smak)
MYCKET pressad vitlök, och efter avsmakning möjligtvis liiiite socker, för o få fram ännumer smak =)

passar till kött, grönsaker, osv =)

Lycka till ;)

coxie 2006-12-13 18:01

Citat:

Ursprungligen postat av clabbe (Inlägg 1964402)
nått som JAG tycker är väldigt gott (uppväxt med ^^ ), är en salladsdressing min mor alltid gjort:

Gräddfil (välj själv hur mycket)
lätt majonäs (eller lite filmjölk,om den ska va nyttigare)
ett SPRUT ketchup (ger lite godare smak)
MYCKET pressad vitlök, och efter avsmakning möjligtvis liiiite socker, för o få fram ännumer smak =)

passar till kött, grönsaker, osv =)

Lycka till ;)

Låter gott, fast jag skulle nog köra på chilisås/krossade tomater istället för ketchup.

LadyG 2006-12-13 18:11

Putsa kotletterna och skär bort benet. Lägg dem i en påse med en skvätt olja, en lika stort skvätt vitt matlagningsvin, lite hackad gul lök, vitlöksklyftor och lagerblad. Lägg påsen i kylen i några timmar. Vänd på köttet ibland så att marinaden tränger in överallt.

Fräs kotletterna i lite av marinaden. Strö över lite chilipeppar under stekningen. Serveras till råstekt potatis, kokta grönsaker och en kall sås på creme fraiche, pressad vitlök och hackad färsk persilja.

MacLeod 2006-12-13 21:07

Riktigt snabbt går det om du drar ner lite keso i pannan, efter du stekt.
Kryddorna som ligger i pannan gör sitt, sen kan du lägga till lite själv oxå.
Snabbt ned i pannan, rör om hela tiden. Sen har du en ostsås.

dajmond 2006-12-19 08:52

Brunsås haha :D varför krångla till det *fniss*


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 07:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)