Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum

Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum (https://www.kolozzeum.com/forum/index.php)
-   Kost & Näring (https://www.kolozzeum.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Insulinkänslighet (https://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=7426)

Cartwright 2002-12-28 13:13

Insulinkänslighet
 
Över julen har jag lagt märke till en detalj som motsäger det jag har lärt mig om GI och blodsocker. Eftersom kostdisciplinen har sjunkit något under julhelgen har det hänt att jag har skippat måltider här och där, och istället satt i mig nyttigheter som cola och godis.

Det underliga allt socker verkar stabilisera min blodsockernivå mycket bättre än vanlig mat. Om jag äter en måltid bestående av t.ex. kyckling och ris/pasta, så känner jag av ett blodsockerfall inom tre timmar efteråt. Men efter en burk cola och en påse Ahlgrens står jag mig mycket längre än så. Knasigt.

Kan detta hänga ihop med insulinkänsligheten? Är det så att mitt blodsocker aldrig stiger tillräckligt mycket efter en "vanlig" måltid med långsamma kolhydrater? Någon som känner igen sig?

Langster 2002-12-28 13:21

Kan nog bero på att du är mindre aktiv nu under ledigheten.

Cartwright 2002-12-28 17:40

Det är sant, men jag känner igen samma sak från tidigare också.

Danne 2002-12-28 19:28

en burk cola och en påse bilar är nog betydligt mer kolisar än ris o kyckling. du måste jämföra med samma mängd kolisar.

Cartwright 2002-12-29 01:33

Citat:

Originally posted by Danne
en burk cola och en påse bilar är nog betydligt mer kolisar än ris o kyckling. du måste jämföra med samma mängd kolisar.
Och det gör jag.

Warrior 2002-12-29 18:51

Citat:

Originally posted by Cartwright


Och det gör jag.

Isåfall är du ett underbarn..

spinkoo 2002-12-29 19:24

Eller en ofrivillig lögnare...man blir förvånad hur mycket kolisar det egentligen är i godis och läsk:rolleyes:


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 15:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)