Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum

Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum (https://www.kolozzeum.com/forum/index.php)
-   Kost & Näring (https://www.kolozzeum.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   kan man äta mat som stått framme i 11 h? (https://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=59907)

B-jay 2006-01-10 08:40

kan man äta mat som stått framme i 11 h?
 
Kan man äta mat som stårr framme sen 20:30 igår?
Kom på imorse att jag glömt ställa in maten i kylen.
Den har står i försluten burk mellan 21:30 igår fram till 08:00 idag.
Har ställt den i kylen nu men börjar bli lite orolig om den blivit dålig.

Det är Spaghetti och köttfärssås det handlar om

JJ 2006-01-10 08:43

Det är en chansning som jag inte hade gjort i det här fallet.

Nitrometan 2006-01-10 08:57

Köttfärs? Nej.

Det finns en del annat jag hade chansat på. Men inte köttfärs.

Nina L 2006-01-10 08:59

Jag hade ätit det. Gammal mat är också mat.

King Grub 2006-01-10 09:04

Citat:

Ursprungligen postat av Nina Lätt
Jag hade ätit det. Gammal mat är också mat.

Som man kan bli *spy* av. Hur mycket nytta har man av den då?

Sniggel 2006-01-10 09:04

Som den oförsiktige idiot jag är hade jag inte bangat :D

Nina L 2006-01-10 09:09

Citat:

Ursprungligen postat av King Grub
Som man kan bli *spy* av. Hur mycket nytta har man av den då?

Jag kan nästan garantera att jag har ätit köttfärs som har stått framme i 11 h. Det är en sån typisk rätt som man glömmer i pannan när den skall svalna. Kanske beror det på hur pass känslig man är, men jag är grym på att äta gammal/kvarglömd mat. Jag blir aldrig dålig av det. :cool: Det enda som hänt är att man har kommit på att det smakade för jävligt och sen har man inte kunnat äta den produkten på några månader.

Sniggel 2006-01-10 09:12

De gångerna jag blivit *spy* av mat som stått framme "för länge" kan jag nog räkna på min vänstra hand.
Av den anledningen har jag för lite respekt för bakterier :thumbup:

Nina L 2006-01-10 09:15

Citat:

Ursprungligen postat av Sniggel
De gångerna jag blivit *spy* av mat som stått framme "för länge" kan jag nog räkna på min vänstra hand.
Av den anledningen har jag för lite respekt för bakterier :thumbup:

Vekling! :D

z_bumbi 2006-01-10 09:25

Man kan äta mat som stått ett bra tag, flera gånger och utan problem.

Den gången det finns något elakt i maten som har hunnit växa till så är det inte lika kul däremot.

burre 2006-01-10 10:30

Självklart tugga på bara, jag skulle inte tveka. Mat tar lång tid innan det bli äckligt imo. Å inte har jag varit magsjuk än i mitt liv. *flex*








.

maRRtin 2006-01-10 13:30

Är köttfärssåsen bara tillräckligt upphettad när den tillagades och ingen har vart å petat i den med fingrar, smutsiga bestick eller dyl så ska det inte hinna växa till några mängder bakterier på 11 timmar.

Men värm köttfärssåsen ordentligt annars för att vara på den säkra sidan.

hpb 2006-01-10 13:34

Det faktum att den stått i en burk 10 timmar spelar ingen roll i bakteriesynpunkt då?

muddler 2006-01-10 14:26

hade aldrig käkat kyckling som stått så länge iaf....

Sve 2006-01-10 14:34

fan vilka mesar ni är.
jag hade bara tuggat på. Det är ofta jag gör mat på kvällen som sedan svalnar i en gryta eller så och som jag sedan äter som frukost. Har inte blivit magsjuk ännu av det.


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:47.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)