![]() |
Torkade frukter!
Torkad frukt är fruktansvärt gott och finns rätt billigt på willys!
Händer det ngt med fruktosen vid torkning, eller är det fortfarande nyttigt?? Finns vitaminerna kvar? Smasken är det iaf! :eating: |
Ett "problem" med torkad frukt är ju att vattnet försvinner så den blir mycket mindre, alltså är det ett lätt sätt att få i sig ganska mycket mer energi än om man åt frukten som den var från början. Sedan får man väl bestämma själv om man tycker att det är bra eller dåligt. :)
|
Ja, vitaminerna och mineralerna finns kvar.
Citat:
|
hmm.. fan vad man tänker en grej, och skriver en annan..
ursprungstanken var väl att fråga om vitaminerna fanns kvar och om det blev väldigt snabba kolhydrater eller ej.. sen blev det fel.. :em: |
Okej!
GI:t skiljer sig rätt mycket från torkad frukt till torkad frukt... russin har ett GI på 90, medan torkade aprikoser ligger på 43. Men som sagt, själva kolhydraterna är inte nyttiga i frukt, vare sig i orginalutgåva eller torkad: det är bara socker - sackaros, fruktos och glukos. |
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 10:46. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)