![]() |
Hur stort insulinpåslag av kasein?
Kasein är ett långsamt protein som ändå skall ge ett hyfsat stort insulinpåslag. Ett glas mjölk skall tydligen kunna jämföras med juice, där vi har 10 gram långsamma kolhydrater (40), 7 gram protein och litet fett.
Hur blir det då med rent kasein? |
Kasein ger 30-35 % lägre insulinsvar än vassle, har jag för mig. Och vassle ger insulinsvar som druvsocker.
|
ok. Som vitt bröd då ungefär? Hur lämpligt är det då som proteintillskott vid vanliga måltider?
Jag skulle behöva ett proteintillskott i pulverform till ett mellanmål (av praktiska skäl), och sitter och funderar på vad som är mest lämpligt. Äggviteprotein är snabbt, sojaprotein skulle vara negativt för testoteronet och vassle kommer inte på fråga. Då återstår kasein, som långsamt, högvärdigt protein. Men är inte insulinsvaret litet högt? (syftningsfel i förra inlägget) |
Citat:
|
Det går bra att använda kasein som mellanmålsprotein. Allt protein ger insulinutsöndring, och vanligtvis använder man inte lika mycket protein vid ett tillfälle som kolhydrat. En frisk kropp klarar av insulinutsöndring och reglerar det med andra hormoner. Får du kalcium på köpet är det en bonus.
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 00:43. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)