![]() |
Kalorier 1 kebabpizza
Om ni har en planerad ”cheat day” och får för er att åka till närmsta pizzeria och köpa en kebabpizza. Hur många kalorier skulle du uppskatta den ligga på? Nu skiljer det ju sig givetvis från pizzeria till pizzeria men vi får försöka uppskatta ett medelvärde.
Åt en sådan ganska nyligen, visserligen något planerad måltid, men alltid kul och veta ett ungefär😝 |
Citat:
En frusen grandiosa är ju typ 900. |
Jag skulle säga 1500kcal för basen (bröd, tomatsås och ost) lägg på cirka 250kcal/100g kebab och sedan såsen. Såserna varierar ju kraftigt, vissa kör bea på kebabpizzan andra tomat och/eller yoghurtbaserad sås.
En kebabpizza tror jag ofta uppgår till cirka 2500kcal, 2000kcal om det snålas med köttet/såsen, 3000kcal om det är överdrivet. Gör jag pizza hemma blir det: 300g deg: 750kcal Tomatsås: 150kcal 200g ost: 700 kcal 250g kebab: 625kcal 100g sås: 200kcal Summa 2425kcal. |
Citat:
Btw, 150 kcal för tomatsås? Är det en stor mängd tomatpuré då? |
Sist jag köpte kebabpizza så var det en tung rackare, 1140g.
Jag höftar till med 250kcal per 100g, men det är antagligen i underkant med tanke på att varken deg, ost, kebabkött eller sås är några lågkaloriingredienser. så 2850kcal. Skulle nog runda av till 3k kcal för att vara på rätt sida. Jag delade dock upp min pizza över 2 dagar.- För det var onödigt mycket mat. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Jag brukar ta en 400g burk san marzanotomater (typ 100kcal) 1 schalottenlök (20kcal?) 1 msk olivolja (115kcal) Så säg 230 kcal för såsen, varav hälften hamnar på en pizza. Så att höfta på 150 kcal är inte helt off, om man nu har olja i sin tomatsås. |
Citat:
Jag har olja i min sås vilket många pizzerior också har. Därför sticker kalorierna iväg. |
Här kör de ca 2 grabbnävar gräddost. Osäker på vikten men 200g ser ganska rimligt ut på en stor pizza, det är 860kcal...
|
Jag är rätt säker på att en kebabpizza på den pizzerian som jag köper från ligger runt 3000.
|
Kan nog konstatera att jag ätit för lite pizzeria-pizzor på senare år :D Sedan Vapiano-tiden för 8 år sen har det blivit mer neapolitansk stil, utan olja i tomatsås ;)
|
Citat:
Det här är en pizza från Vapiano, en nätt liten sak med ganska lite ost. Medans en bra förortskebabpizza drar iväg rejält med kött sås och ost. https://samnytt.se/wp-content/upload...5534176211.jpg |
GP testade kebabpizzor för lite drygt 10 år sen. Hopklippt från det som finns kvar online:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 08:34. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)