![]() |
Magproblem efter kyckling.
Varje gång det senaste året som jag ätit kyckling så har jag efter 1-2 timmar fått en känsla av uppkördhet i magen. Den känns väldigt uppblåst och jag vill hela tiden rapa eller spänna väder åt andra hållet. Smärtan är inte intensiv utan molande och intermittent och lindras ibland av bikarbonat/samarin. Det hela går över efter 3-5 timmar. Jag får inte dessa bekymmer när jag äter annat proteinrikt. Jag har några funderingar:
1. Enzymbrist av något slag 2. För hög saltsyrautsöndring vilket resulterar i ett bukspottet inte hinner neutralisera syran innan den kommer till tunntarmen = smärta och uppkördhet Kycklingen är väl tillagad men inte för tillagad så att säga. Detta är jag alltid mkt noga med men detta gäller kyckling var än jag äter den. Det kvittar om den är stekt, ugnstekt, grillad eller kokt. Samma bekymmer. Någon som har nån idé om vad det kan vara? |
Kan det inte bero på överkänslighet då?
Allergi helt enkelt? |
Citat:
|
Med tanker på att det ær i allt kyckling alltid. I alla møjliga former som kyckling kan beredas som så tænker jag:
Det kan inte ha något med beredningen att gøra. Ej heller Något som tillverkaren sætter lægger i. Hur kan det vara med proteinsammansættningen som kycklingkøtt har? Långsøkt men som du sjælv sade att något enzym som skøter hydrolysen inte riktigt ræcker till eller fungerar dåligt. Allergi mot någon utavn proteinformerna tycker jag låter mycket otroligt, inget jag någonsin har hørt om. Men men inget ær omøjligt. Har detta kommit gradvis eller vaknade du bara upp en dag och hade dessa symptomer? Ludvig som førsøker stæla diagnos med sina gedigna 4 månader som lækarstuderande ;) |
Låter ju som du har en hel del gaser.
Det borde inte vara alternativ 2 eftersom pylorussfinktern ska kontrahera om tarminnehållet blir för surt i tarmen, om inte pankreassaften hinner med att neutralisera. Dessutom är knappast kyckling det mest saltsyre stimulerande du äter, och har du problem med pylorus borde du känna problem vid andra maträtter. Men neutraliseringen av magsaften bildar ju en hel del koldioxid. Annan källa av gaser är ju annars bakterierna. Obalans i bakteriekulturen? Beror väl lite på hur du äter i övrigt. Men det är alltså bara av kyckling du får besvär? Och varenda gång? |
Ja, bara av kyckling och varje gång. Vissa ggr är det mer och vissa är det mindre men det händer VARJE gång. Det är det som gör det så konstigt. Har inga problem med varken cardia- eller pylorussphinctern. Jag har inga som helst problem med någon annan mat alls. Varken starkt kryddad eller fet/proteinrik mat. BARA kyckling! :devil:
Kan det ha med pepsinutsöndringen att göra? |
Det hela låter mycket mærkligt. Måste ha något med något som finns i all kycklign som du inte riktigt klarar av... men vad kan det vara?
Kan ju ha något att gøra med pepsin att gøra, kanske problem med att finførdela kycklingen och dærfør orolig mage? |
Kyckling fördelas ju jävligt lätt jämfört med andra livsmedel. :D
|
Hallar: Det va det jag funderade på också men då borde jag väl ha problem med annat protein också? Väldigt väldigt irriterande är det iaf för kyckling är så gott!
|
Har du testat höns eller kalkon, ifall det är något fågelspecifikt?
|
Nej, det har jag iofs inte gjort. Kan det vara proteinet tror du? Har kalkon och höns en liknande proteinuppbyggnad?*suck*
Kan köpa lite kalkonskivor imorrn och vräka på ett par rejäla skivor på mackan eller nåt. Några filéer har jag inte råd med vid den här tiden på månaden. :D |
Jag hade en jobbar kompis får ett par år sen som kunde äta allt utom just kyckling. Har för mig att han hade någon form av överkänslighet mot just kyckling men minns inte riktigt...
|
Är du överkänslig mot nåt annat?
|
Inte mot något livsmedel. Jag har pollenallergi som har blivit bättre med åren och trots höga halter i år så har jag inte märkt av det alls.
|
Jag upplevde samma sak men från griskött, fläskfile, snitsel etc.
Varje gång mer eller mindre. Det hade inte alls med själva köttet att göra utan snarare berodde det på en lättare Irriterad tjocktarm IBS. Du ska nog se att du kan äta kyckling när din tarm är i fin kondition, du kanske rent av åkt på en lättare irritation på tarmen. Dags och ta hand om de små slemhinnorna där nere kanske? Käka ett antikollergium eller massa fibrer ett tag och sluta stressa? Det borde inte vara kycklingen i sig som är problemet! Kan du äta mycket salladsblad eller får du ont i magen då med? Prova!? |
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 03:42. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)