![]() |
Byta ut rött kött till vitt kött inte bättre för hjärt-kärlsjukdomar
Citat:
|
Inte oväntat resultat men kul att läsa, det lär ju dock inte skapa några rubriker då det inte går i linje med dagens dogma.
|
Vad är vitt kött i den här studien? Kyckling? Vit fisk?
|
"lean red meat (beef, pork,or lamb) compared with lean chicken/poultry"
|
Citat:
|
CVD och cancerrisk är inte samma sak.
|
Satte precis in 1.5kg rostbiff i ugnen. På med lite grillkrydda och servera med pommes och pepparsås. Ska bli gott. Mår riktigt bra på det. Räcker några dagar också.
|
Citat:
|
Citat:
|
Fast resultatet visade väl inte att rött kött inte ger ökade risk för CVD, utan att rött och vitt kött var lika "dåliga"? Slutsatsen är väl att plantbaserat protein är bäst?
|
Citat:
Citat:
Infon från livsmedelsverket är ju dock från 2014 så det kan ju ha hänt en del sen dess. |
Den så kallade kost/hjärta hypotesen har aldrig bevisats trots att man upprepar den som sanning om och om igen.
“What we found in our detailed systematic review was that older people with high LDL (low-density lipoprotein) levels, the so-called “bad” cholesterol, lived longer and had less heart disease.” https://www.telegraph.co.uk/science/...esearch-finds/ https://bmjopen.bmj.com/content/6/6/e010401 |
Citat:
Själv är jag övertygad om att det är viktigaste är att inte få kolesterolet att fästa i blodkärlsväggarna. Alltså att undvika övervikt, ha en hög omsättning av kolesterol, äta en bred profil av fettsyror, högt intag av antioxidanter mm. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 14:09. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)