![]() |
fryst eller tinnad vikt? kycklingfile och lax och liknande!
Tjena !
Funderar på om man ska väga fryst eller tinad vikt? Varorna det gäller är eldorado kycklingfile och laxfile i portions bitar? Ska jag väga och gå efter upptinade eller frysta vikten? :) hör olika hela tiden därför undrar jag! Sen om jag äter avokado då går jag efter ätlig del utan skal mm eller hur? |
Näringsinnehållet på en förpackning avser för vikten av livsmedlet som du köper det, alltså frysta saker bör beräknas frysta och färska varor beräknas färska. :)
|
Blir ju skit svårt att dela en fryst bit kyckling då ju? :) jobbigt. ......
|
Citat:
|
Om du tex har 1 kg kyckling och tillagar den, dela upp det i 3-4 maträtter. Så måste man inte räkna på grammet, det går fint att dela på 3. Varje portion ca 330g, sen om den ena blir 320 och den andra 340 är inte livsviktigt.
Annars är det som sagt att man räknar på varan så som du köpte den, antagligen fryst då. |
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 11:25. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)