![]() |
Fryst spenat, äta 1½ år efter bäst-före?
Som rubriken lyder så hittade jag en påse fryst spenat i frysen som gick ut november 2011. Jag ser inget konstigt med den när jag öppnat den.
Är nämligen lite allergisk mot att slänga mat så... Fråga 1: Borde man fortfarande äta den? Fråga 2: Hade ni ätit den? Mvh |
Hade testat tina en del av den, lukta, tillaga och äta. Om inget illamående inom ett par timmar, kör hårt! Den är ju ändå fryst.
|
Den kan nog vara frostskadad och smaklös. Det är ju inget fett som kan härskna eller så.
|
Jag skulle ätit den.
|
Jag skulle kasta. Finns ingen anledning att äta gammal mat. Bättre att regelbundet inventera frysen.
Vad som händer är att mängderna vitaminer sjunker. Rent spekultativt kommer den lilla mängden fett i spenaten att härskna och ge bitter smak eller smak av gräs. Knappast hälsofarligt men inte nyttigt heller. |
Spenat är ju inte särskilt dyrt, ingen större besparing att inte köpa nytt.
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 12:38. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)