Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum

Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum (https://www.kolozzeum.com/forum/index.php)
-   Kost & Näring (https://www.kolozzeum.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Taco-tonfisk, stekt i olja, synpunkter? (https://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=194263)

sparresparre 2013-01-10 20:20

Taco-tonfisk, stekt i olja, synpunkter?
 
Något som jag börjat missbruka på sistone är föjande recept:

* 140 g tonfisk (Abbas i vatten)
* en tomat
* en gul lök
* en röd paprika
* en grön paprika
* tacokrydda!
Allt steks i olivolja.
Grymt gott! Tonfisk är helt plötsligt ätbart.

Min fråga är som följer:
Hur mycket kalorier tillförs av att jag steker allt i olivolja?
Tilläggas bör att jag nu befinner mig i deff :-)

Löpsko 2013-01-10 20:29

Räknat ut med minmat.net

frekar3 2013-01-10 20:29

Citat:

Ursprungligen postat av sparresparre (Inlägg 6200314)
Något som jag börjat missbruka på sistone är föjande recept:

* 140 g tonfisk (Abbas i vatten)
* en tomat
* en gul lök
* en röd paprika
* en grön paprika
* tacokrydda!
Allt steks i olivolja.
Grymt gott! Tonfisk är helt plötsligt ätbart.

Min fråga är som följer:
Hur mycket kalorier tillförs av att jag steker allt i olivolja?
Tilläggas bör att jag nu befinner mig i deff :-)

Beror på hur mycket olivolja :P

Rätta mig om jag har fel, men Tonfisk innehåller mycket tungmetaller, så jag skulle inte rekommendera att äta tonfisk under alltför många dagar i veckan.

sparresparre 2013-01-10 20:34

Men vad på en höft ungefär tillförs av en skvätt olivolja? :)

Akada 2013-01-10 20:42

Citat:

Ursprungligen postat av sparresparre (Inlägg 6200349)
Men vad på en höft ungefär tillförs av en skvätt olivolja? :)

Väg din skvätt och se sedan vad som blir kvar i pannan när du är klar.

sparresparre 2013-01-10 20:55

Jag är inte mycket för att väga mat ;-)
Ingen insatt som kan rådge ett par meningar?;)

Akada 2013-01-10 20:57

Och hur ska vi veta hur mycket du får i dig, om vi inte vet hur mycket du får i dig?

Kanske du kan få hjälp här...

sparresparre 2013-01-10 21:02

Min fråga är helt enkelt vad skillnaden blir på ett ungefär mellan att äta ovanstående olagat eller stekt i olja?

Vitlök 2013-01-10 21:04

Citat:

Ursprungligen postat av sparresparre (Inlägg 6200451)
Min fråga är helt enkelt vad skillnaden blir på ett ungefär mellan att äta ovanstående olagat eller stekt i olja?

..oljan du använder..seriöst? Väg skiten eller gissa.

Kischen 2013-01-10 21:14

42

TorbjornFred 2013-01-10 21:18

Citat:

Ursprungligen postat av Akada (Inlägg 6200430)
Och hur ska vi veta hur mycket du får i dig, om vi inte vet hur mycket du får i dig?

Kanske du kan få hjälp här...

AHAH +1

men eftersom TS verkar vara oerhört intresserad av att veta men ändå inte orkar väga så sliter jag iväg en gissning på att du använder mellan 5-15g olivolja och då blir resultatet 45-135kcal.
Oljan jag har är 100% fett och är därmed lätt att räkna på. 1g=9kcal så vill du veta mer exakt får du nog ta och väga din olja och räkna själv... men nu har du ungefär ett mellan tummen och pekfingret och väldigt grovt eftersom du med lätthet kan använda bra mycket mer än 15g som jag tog som mitt högsta värde.
Du får helt enkelt väga och läsa på innehållsförteckningen om du vill veta mer exakt än en gissning.

TorbjornFred 2013-01-10 21:24

kör du färdig tacokrydda på påse så ligger den kring 300kcal/100g. dvs kring 120kcal per påse (antagande att påsens innehåll är 40g) så du vet.. kan vara värt att veta om du är på deff

sparresparre 2013-01-10 21:37

Citat:

Ursprungligen postat av TorbjornFred (Inlägg 6200535)
kör du färdig tacokrydda på påse så ligger den kring 300kcal/100g. dvs kring 120kcal per påse (antagande att påsens innehåll är 40g) så du vet.. kan vara värt att veta om du är på deff

Tack för den ögonöppnaren!
Klart dom har blandat i socker och skit.

Det får bli tonfisk naturell framöver.

NNIF 2013-01-10 21:44

Citat:

Ursprungligen postat av sparresparre (Inlägg 6200421)
Jag är inte mycket för att väga mat ;-)
Ingen insatt som kan rådge ett par meningar?;)

hur långt är ett snöre, hur stor är en skvätt?

NNIF 2013-01-10 21:45

Citat:

Ursprungligen postat av sparresparre (Inlägg 6200582)
Tack för den ögonöppnaren!
Klart dom har blandat i socker och skit.

Det får bli tonfisk naturell framöver.

varför inte krydda med salt, spiskummin, chilipulver och koriander? dvs taco kryddan minus socker? ;)


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 23:17.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)