![]() |
Kolhydrater och dess källor
Vad för kolhydrater äter ni? Varför? Personligen blir det framförallt havregryn, bröd och potatis. Har däremot läst en del negativt om just havregryn, varför det vore intressant och höra hur ni resonerar.
Är det främst ett problem för vegetarianer eller är inverkan stor även för andra? Äter i nuläget 4-6dl havregryn om dagen och funderar på mer potatis alt. mer ris. Men återigen, vilka källor föredrar ni och förkastar/hyllar ni havregryn? Thanks! |
pasta, bröd, potatis, kanelbullar, läsk, glass, ris, bulgur, couscous, havregryn, ostkaka, mjölk + många fler källor.
|
Just nu är det väl i följande ordning:
Potatis Havregryn Bröd Grönsaker och andra rotftukter Äpplen Jordgubbar Andra bär Kaviar Choklad Digestivekex Kakor Glass Korv Leverpastej |
Glass, godis, bröd, flingor, müsli, pannkakor, plättar, våfflor, pasta, grönsaker, bär.
|
Citat:
|
Tack för svaren. Havregryn är ingen stor "bov" mao?
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Vad är det för negativa saker ni syftar på angående havregryn?
|
Jag syftar på fytinsyra och hur den blockerar upptag av diverse mineraler.
|
Citat:
|
Rangordnat efter storleken på intag i gram per dag:
|
Jag äter enbart potatis och havregryn i princip, potatis blir jag aldrig less på.. under uppbyggnad blir det lite mer av pasta/ris också!
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 07:52. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)