Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum

Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum (https://www.kolozzeum.com/forum/index.php)
-   Kost & Näring (https://www.kolozzeum.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Bacon, farligt att bulka? (https://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=165369)

Långsmal 2011-05-05 20:11

Bacon, farligt att bulka?
 
Som jag har förstått det är det mättat fett i bacon, vilket innebär att det kan höja kolestrolvärdet.

Nu undrar jag om det är farligt att äta typ 1pkt bacon/dag för en person som annars är ung och frisk (20 år)? Är ute efter proteinet och kalorierna.

Denniss 2011-05-05 20:15

Inte funderat på proteinpulver? Kalorierna kan du få genom att tillsätta lite grädde i maten.

Crocker 2011-05-05 20:17

Citat:

Ursprungligen postat av Långsmal (Inlägg 5035427)
Som jag har förstått det är det mättat fett i bacon, vilket innebär att det kan höja kolestrolvärdet.

Nej, mättat fett är inte farligt.

Citat:

Ursprungligen postat av Långsmal (Inlägg 5035427)
Nu undrar jag om det är farligt att äta typ 1pkt bacon/dag för en person som annars är ung och frisk (20 år)? Är ute efter proteinet och kalorierna.

Omöjligt att säga, du kommer dock fort upp i ADI för nitrit.

Eddie Vedder 2011-05-05 20:17

Citat:

Ursprungligen postat av Långsmal (Inlägg 5035427)
Som jag har förstått det är det mättat fett i bacon, vilket innebär att det kan höja kolestrolvärdet.

Nu undrar jag om det är farligt att äta typ 1pkt bacon/dag för en person som annars är ung och frisk (20 år)? Är ute efter proteinet och kalorierna.

1) Nej det är mer omättat fett i bacon.
2) Det finns inget som säger att ett högt kolesterol är farligt

Men däremot innehåller bacon E250 som jag absolut inte tycker att man ska ta mycket av.

Citat:

Ursprungligen postat av Crocker (Inlägg 5035448)
Nej, mättat fett är inte farligt.

Finns i alla fall inga absoluta bevis för det. Men det KAN ju visa sig vara negativt med hög andel mättat fett även om jag inte tror det. Men det är ju som sagt oväsentligt här eftersom vi pratar om bacon.

eriksvensson 2011-05-05 21:03

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=28947&lang=sv

24% mättat, 25% enkelomättat och 8% fleromättat. Det är ju mer omättat än mättat om man säger så.. ;) Sedan är det väl främst nitriten/saltet man vill minska ner på genom att inte överäta bacon.

Crocker 2011-05-05 21:06

Citat:

Ursprungligen postat av Eddie Vedder (Inlägg 5035451)
Finns i alla fall inga absoluta bevis för det.

Nej, jag ångrade lite vad jag skrev. Det jag ville förmedla var att det iaf inte är farligt i de nivåer som beskrivs i ex. aftonbladet.

LARSSONN 2011-05-05 21:40

Ät Kalkonbacon. Tryckte precis i mig 300gram
450 KCAL, 51g P, 6g K, 18g Fett

McLR 2011-05-05 21:53

Citat:

Ursprungligen postat av LARSSONN (Inlägg 5035670)
Ät Kalkonbacon. Tryckte precis i mig 300gram
450 KCAL, 51g P, 6g K, 18g Fett

Hur stor är skillnaden i smak?:)

Långsmal 2011-05-05 22:23

Citat:

Ursprungligen postat av LARSSONN (Inlägg 5035670)
Ät Kalkonbacon. Tryckte precis i mig 300gram
450 KCAL, 51g P, 6g K, 18g Fett

Det skall jag prova. Tack för tipset!

Mycket nytt för mig här. Både att mättat fett inte är så farligt som man trodde och att kolestrol inte är farligt. Trevligt måste jag säga. Då man äta massa goda saker utan dåligt samvete *drool*

King Grub 2011-05-05 22:28

E250 är i sådana fall betydligt mer att oroa sig för. Världscancerfonden rekommenderar ett intag som inte överskrider 0 gram per vecka.

Jr. 2011-05-05 22:45

Vilka mer råvaror finns det mycket E250 i? Låter ju lite allvarligt om rek. gränsen ligger vid 0 gram per vecka.

King Grub 2011-05-05 22:45

Charkprodukter. Alla. Kassler, bacon, köttbullar, alla skivade smörgåspålägg, korv, osv.

http://www.kolozzeum.com/forum/showt...=cancer+k%F6tt

supercharge 2011-05-05 22:52

Citat:

Ursprungligen postat av King Grub (Inlägg 5035779)
E250 är i sådana fall betydligt mer att oroa sig för. Världscancerfonden rekommenderar ett intag som inte överskrider 0 gram per vecka.

Vart hittar man i övrigt då detta E250? Låt mig gissa, allting som är något sånär gott att äta? Och effekten motverkas bäst genom obskyra grönsaker och frukter som ingen hört namnet på, vars smak påminner om lämningarna efter en psyksjuk mentalpatient som satt i sig sina egna spyor om och om igen.

Som vanligt med andra ord.

Lord 2011-05-05 23:01

Citat:

Ursprungligen postat av supercharge (Inlägg 5035819)
Vart hittar man i övrigt då detta E250? Låt mig gissa, allting som är något sånär gott att äta? Och effekten motverkas bäst genom obskyra grönsaker och frukter som ingen hört namnet på, vars smak påminner om lämningarna efter en psyksjuk mentalpatient som satt i sig sina egna spyor om och om igen.

Som vanligt med andra ord.

Nej, men en snabb sökning hade gett dig svaret att det används delvis som konserveringsmedel. Mao ät inte halvfabrikat.

rbn 2011-05-05 23:56

Citat:

Ursprungligen postat av King Grub (Inlägg 5035813)
Charkprodukter. Alla. Kassler, bacon, köttbullar, alla skivade smörgåspålägg, korv, osv.

http://www.kolozzeum.com/forum/showt...=cancer+k%F6tt

Just köttbullar brukar väl vara fria från E250 om jag inte minns fel?


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 06:06.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)