![]() |
Bacon, farligt att bulka?
Som jag har förstått det är det mättat fett i bacon, vilket innebär att det kan höja kolestrolvärdet.
Nu undrar jag om det är farligt att äta typ 1pkt bacon/dag för en person som annars är ung och frisk (20 år)? Är ute efter proteinet och kalorierna. |
Inte funderat på proteinpulver? Kalorierna kan du få genom att tillsätta lite grädde i maten.
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
2) Det finns inget som säger att ett högt kolesterol är farligt Men däremot innehåller bacon E250 som jag absolut inte tycker att man ska ta mycket av. Citat:
|
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=28947&lang=sv
24% mättat, 25% enkelomättat och 8% fleromättat. Det är ju mer omättat än mättat om man säger så.. ;) Sedan är det väl främst nitriten/saltet man vill minska ner på genom att inte överäta bacon. |
Citat:
|
Ät Kalkonbacon. Tryckte precis i mig 300gram
450 KCAL, 51g P, 6g K, 18g Fett |
Citat:
|
Citat:
Mycket nytt för mig här. Både att mättat fett inte är så farligt som man trodde och att kolestrol inte är farligt. Trevligt måste jag säga. Då man äta massa goda saker utan dåligt samvete *drool* |
E250 är i sådana fall betydligt mer att oroa sig för. Världscancerfonden rekommenderar ett intag som inte överskrider 0 gram per vecka.
|
Vilka mer råvaror finns det mycket E250 i? Låter ju lite allvarligt om rek. gränsen ligger vid 0 gram per vecka.
|
Charkprodukter. Alla. Kassler, bacon, köttbullar, alla skivade smörgåspålägg, korv, osv.
http://www.kolozzeum.com/forum/showt...=cancer+k%F6tt |
Citat:
Som vanligt med andra ord. |
Citat:
|
Citat:
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 06:06. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)