![]() |
Vilket sötningsmedel? ^^
Det som innehåller maltodextrin + sucralose
Eller maltodextrin + aspartam + acesulfam K ? :) Samma storlek på produkterna, 75g. Fast sucralose är lite billigare. |
Citat:
Värnar mest om naturen? Aspartam |
Aspartam+acesulfam k ger en "naturligare" sötma, smakmässigt.
|
Vilket tros vara skadligast?
|
Citat:
Ett "normalt" intag av sötningsmedel verkar inte så skadligt... Då kanske socker är värre? |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Ja.
|
Citat:
|
Stevia är inte tillåtet i EU. http://www.slv.se/sv/grupp3/Nyheter-...or-livsmedel-/
Bara för att något är naturligt betyder det inte att det är bättre eller säkrare. Problemet med Stevia är tydligen att det finns andra ämnen i extraktet som inte är dokumenterade. Ett klassiskt problem med alla extrakt. |
Problemet är nog på det ekonomiska planet...
I USA anses stevia som GRAS. http://www.accessdata.fda.gov/script.../grn000282.pdf WHO har utvärderat stevia och funnit att det inte är genotoxiskt, vare sig in vivo eller in vitro. http://whqlibdoc.who.int/publication...660546_eng.pdf |
Då kommer nästa fråga. Behöver vi ett nytt sötningsmedel.
Vad kan Stevia tillföra som inte aspartam, acesulfam K eller sukralos inte kan göra ? Toxiskt verkar det OK. Det passerar genom tarmen opåverkat. Det som absorberas utsöndras relativt snabbt i urinen. Måste finnas ett säkert alternativ med syntetisk glykosid. Då slipper vi allt annat tjafs som finns i ett extrakt. |
Citat:
|
Nej, aspartam förlorar sin sötma vid upphettning.
|
Citat:
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 05:55. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)