Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum

Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum (https://www.kolozzeum.com/forum/index.php)
-   Kost & Näring (https://www.kolozzeum.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Fläskkarré som gick ut för 15 månader sedan? (https://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=163524)

Danne2k 2011-03-29 23:30

Fläskkarré som gick ut för 15 månader sedan?
 
Hittade en gammal pighamkarré (en hel bit, 1,35 kg) i frysen som tydligen gick ut december 2009, klantigt som fan!

Frågan är, denna går väl knappast att äta?
Var går gränsen för fryst fläskkarré? Har hört 10 månader efter bäst före..

Åt däremot en fläskfilé som var typ 13 månader gammal som smakade mycket bra, men dom har ju mycket mindre fett så risken för härskning (heter det så?) är väl mycket mindre. Finns det fler aspekter?

Vad skulle ni gjort?

Kattmat?

Gober 2011-03-29 23:57

bäst före var väll i färskt tillstånd? om du frös in den innan detta så är det ju ingen fara.

vicarious 2011-03-29 23:58

Tina och lukta. Verkar allt OK så tillaga den (ordentligt) och ät sedan.

astrodog 2011-03-30 00:02

Du säger den inte är stabil? Jag säger de funka.

Sverker 2011-03-30 05:47

Fettet härsknar. Något annat händer inte i frysen. Brukar redan från början vara 1 - 2 års hållbarhet på fryst fläskfilé. Risk att grisen slaktades redan 2007:D.

Pretorian 2011-03-30 06:29

Jag skulle köpt ny.

Dala 2011-03-30 10:46

Det kan hända att den är frysskadad om den ligger så länge i en frys som du tydligen inte frostat av på 2 år, vilket betyder att den är väldigt "frostig" kan jag tänka mej. Men som vicarious skrev, lukta, och om det luktar ok så tilllaga den väl. Ät å må

1684_ 2011-03-30 10:57

Även om de e fryset så bryts de ju ner fast långsamt. Fläskkött å fågel ska inte bevaras så länge, en annan sak med köttfärs. Köp ny fläskkarre

1684_ 2011-03-30 10:58

fläskkött ska väl ligga max runt 6månader i frys?

Nitrometan 2011-03-30 11:03

Citat:

Ursprungligen postat av 1684_ (Inlägg 4958925)
fläskkött ska väl ligga max runt 6månader i frys?

Åtminstone brukar det väl vara nånstans efter 6 månader som fettet börjar härskna.

Fredrik_S 2011-03-30 11:59

Och härsket fett är dåligt för att?
Luktar illa? Är giftigt?
luktar det illa så är det ju som sagt bara att tina och lukta... är det giftigt utan att lukta äckligt så släng

maRRtin 2011-03-30 12:05

Det smakar dåligt, ingen fara för matförgiftning.

vicarious 2011-03-30 12:36

Citat:

Ursprungligen postat av 1684_ (Inlägg 4958923)
Även om de e fryset så bryts de ju ner fast långsamt. Fläskkött å fågel ska inte bevaras så länge, en annan sak med köttfärs. Köp ny fläskkarre

Fågel om nånting borde man väl kunna ha jättelänge i frysen? De flesta fågelkött som vi konsumerar vardagligt är väl magra.

Nykropp 2011-03-30 12:41

Testa. Lägg ner kärlek på den och smaka sedan. Om inte annat så har du ju fått laga lite mat. ;)

RassK 2011-03-30 15:53

eat it.


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 04:39.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)