![]() |
Fläskkarré som gick ut för 15 månader sedan?
Hittade en gammal pighamkarré (en hel bit, 1,35 kg) i frysen som tydligen gick ut december 2009, klantigt som fan!
Frågan är, denna går väl knappast att äta? Var går gränsen för fryst fläskkarré? Har hört 10 månader efter bäst före.. Åt däremot en fläskfilé som var typ 13 månader gammal som smakade mycket bra, men dom har ju mycket mindre fett så risken för härskning (heter det så?) är väl mycket mindre. Finns det fler aspekter? Vad skulle ni gjort? Kattmat? |
bäst före var väll i färskt tillstånd? om du frös in den innan detta så är det ju ingen fara.
|
Tina och lukta. Verkar allt OK så tillaga den (ordentligt) och ät sedan.
|
Du säger den inte är stabil? Jag säger de funka.
|
Fettet härsknar. Något annat händer inte i frysen. Brukar redan från början vara 1 - 2 års hållbarhet på fryst fläskfilé. Risk att grisen slaktades redan 2007:D.
|
Jag skulle köpt ny.
|
Det kan hända att den är frysskadad om den ligger så länge i en frys som du tydligen inte frostat av på 2 år, vilket betyder att den är väldigt "frostig" kan jag tänka mej. Men som vicarious skrev, lukta, och om det luktar ok så tilllaga den väl. Ät å må
|
Även om de e fryset så bryts de ju ner fast långsamt. Fläskkött å fågel ska inte bevaras så länge, en annan sak med köttfärs. Köp ny fläskkarre
|
fläskkött ska väl ligga max runt 6månader i frys?
|
Citat:
|
Och härsket fett är dåligt för att?
Luktar illa? Är giftigt? luktar det illa så är det ju som sagt bara att tina och lukta... är det giftigt utan att lukta äckligt så släng |
Det smakar dåligt, ingen fara för matförgiftning.
|
Citat:
|
Testa. Lägg ner kärlek på den och smaka sedan. Om inte annat så har du ju fått laga lite mat. ;)
|
eat it.
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 04:39. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)