![]() |
Rökt sidfläsk, tillagning (lite smånojjig!)
Tjena kolo!
Läget: Mor min är bortflugen i ett par dagar. Tyckte inte jag skulle leva på kvarg och div. äggrätter så hon ordnade så att jag skulle kunna laga panna på rökt sidfläsk (med salviasmak på pannan). Hon hade skrivit bryn fläsket, vilket i min mening betyder "fräs på skiten till du tycker det ser gott ut". Medans jag satt och mumsade i mig för fullt så kommer jag att tänka på om fläsket behöver vara genomstekt, då det är griskött. Men det är ju _rökt_ sidfläsk, så det är ju redan tillagat. eller? Nämnde detta för bror min som ballade ur och sa att vi skulle dö. Hans nojja har delvis smittat av sig så jag tänkte bara kolla. Bör rökt sidfläsk vara genomstekt? Var tärningar på 1 centimenter, om det spelar roll. ...det var jävligt gott iaf :D |
Citat:
Med tanke på att du stekte sidfläsket i tämligen små tärningar så ska det ju ganska mycket till för att köttet inte ska ha blivit genomstekt. Jag tror inte att du behöver oroa dig det minsta, med andra ord. |
Tackar för svaret! Alltid skönt å höra att man inte behöver oroa sig, även om tvivlet gnager ;)
tills nästa gång, hur ser man om fläsket är genomstekt då? rosa innan -> rosa efter? |
I Norrland äter vi rökt sidfläsk som det är, dvs utan ytterligare tillagning. Bör även rökt skinka genomstekas?
|
Det är skillnad på varmrökt och kallrökt, tex bacon kallröks(dvs fortf rått) medans t ex rökt makrill varmröks
|
Citat:
Dock kan jag hålla med om att det är svårare att se på just sidfläsk. En tumregel kan då vara att steka det ca. 4-5 min/sida. Om inte annat så märker du på köttets konsistens om köttet är färdigt eller inte. Genomstekt fläskkött är mycket "stummare" än rått dito. |
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 13:55. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)