![]() |
Bönsallader ist för pasta/ris/potatis
Tänkte byta ut mina kolhydratkällor mot bönsallader med lite varierande bönsorter. Jag har tänkt att gå ner några kilo samtidigt som jag vill behålla
muskelmassa....är det då ett bra drag av mig? Brukar köra tex kyckling/kött m kidneybönor/majs/tomat och lite olivolja/salladskrydda och balsamvinäger på det. Får man i sig "tillräckligt" med kolhydrater från bönorna? Jag är inte särskilt aktiv om dagarna så jättemkt energi behövs inte. tack på förhand |
Bönor är kolhydratrika livsmedel och majs är ju spannmål precis som pasta och ris så där finns också massor av kolhydrater.
"Tillräckligt" är bara en fråga om preferenser, du behöver inte kolhydrater från kosten rent hälsomässigt. |
Citat:
|
Citat:
Har du ens kollat upp näringsvärdet? Citat:
http://traningslara.se/tips-for-hantering-av-gronsaker/ |
När jag kör bönsallader brukar jag ha 100g bönor vilket är ca 100kcal, sen blir det ju större portion eftersom man blandar ut med tomat, majs, gurka osv.....ist för pasta lr ris som ofast brukar ätas rent, just därför jag tror det blir mkt kcal-snålare. Men ska kolla in träninsläran..tack =)
|
Citat:
Mest rättvist är att jämföra torrvara. |
Citat:
|
Jag tycker att det är ett bra sätt att få ner kolhydratsmängden och bli mättare på mindre eller samma energiinnehåll. Istället för typ 200 gram köttfärs och 100 gram pasta så gör man någon slags köttfärsröra av det med färs, kidney- och sojabönor, krossade tomater och whatnot och äter rakt upp och ner med sked.
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 15:02. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)