![]() |
bästa sätt att laga kycklingfile utan extra fett/kcal?
som rubrike säger. hur lagar ni kyckligfile för att slippa extra onödigt fett? koka ni den? ugnen eller stek i panna?:cool:
|
du får nog definiera onödigt fett
|
Jag kör i ugn, tycker det är svårt att lyckas steka bra utan stekfett.
|
Citat:
|
Teflonpanna eller andra med nonstickbeläggning
|
grillade den med en basic marinad.
|
Citat:
|
Hur mkt fett tror du verkligen fastnar på själva kycklingen? Finns nog andra saker som är enklare att dra ner på då. :)
|
heh ingen aning? brukar käka min kyckling som den är. lite chilikrydda och chilisås (ytterst lite) med t.ex en vitkåls sallad med grönsaker oh keso
|
lättaste sättet är att ta den direkt från frysen och lägga 2 kg på en plåt och sen in i ugnen på 200 grader i 45 minuter. kräver ingen förberedelse eller uppting eller förstekning eller kryddning.
Det blir saftigt och gott. Sen har man bara kyckling fileerna i en bunke i kylen tar när man behöver... Fast vadå onödigt fett, man måste ju äta fett, så lagar man på mitt sätt får man tillsätta fett efteråt i form av sås eller om man steker på lite grönsaker i lite olja tex |
Stek i wokpanna(teflonpanna) med vatten.
Såhär gör jag: Skär kycklingen i små bitar. Koka kycklingen i teflonpannan, vattnet ska täcka kycklingen. När det inte är rött längre i mitten så kan du hälla av nästan allt vatten och steka, eller så äter du bara den när den är kokt som jag. Sen krydda eller vad man vill. Fett brukar rinna ur kycklingen till och med, gör även samma med köttfärs, tror i alla fall att en del fett åker bort då. :) |
ugn enligt fredriks lära eller koka skiten.
Om nom nom :P |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 18:16. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)