Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum

Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum (https://www.kolozzeum.com/forum/index.php)
-   Matlagning & Recept (https://www.kolozzeum.com/forum/forumdisplay.php?f=15)
-   -   bästa sätt att laga kycklingfile utan extra fett/kcal? (https://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=149721)

benacii 2010-06-09 22:34

bästa sätt att laga kycklingfile utan extra fett/kcal?
 
som rubrike säger. hur lagar ni kyckligfile för att slippa extra onödigt fett? koka ni den? ugnen eller stek i panna?:cool:

dykarn 2010-06-09 22:49

du får nog definiera onödigt fett

Buck 2010-06-09 23:05

Jag kör i ugn, tycker det är svårt att lyckas steka bra utan stekfett.

benacii 2010-06-09 23:08

Citat:

Ursprungligen postat av dykarn (Inlägg 4418406)
du får nog definiera onödigt fett

men typ som olja,margarin

Joe Hardgainer 2010-06-09 23:09

Teflonpanna eller andra med nonstickbeläggning

Anabolismus 2010-06-09 23:16

grillade den med en basic marinad.

benacii 2010-06-09 23:19

Citat:

Ursprungligen postat av Anabolismus (Inlägg 4418469)
grillade den med en basic marinad.

jo grillen känns som det ultimata men det är ju inte altid vädret stämmer med kycklingsuget *gah!*

Degpekka 2010-06-09 23:19

Hur mkt fett tror du verkligen fastnar på själva kycklingen? Finns nog andra saker som är enklare att dra ner på då. :)

benacii 2010-06-09 23:25

heh ingen aning? brukar käka min kyckling som den är. lite chilikrydda och chilisås (ytterst lite) med t.ex en vitkåls sallad med grönsaker oh keso

Fredrik_S 2010-06-10 00:01

lättaste sättet är att ta den direkt från frysen och lägga 2 kg på en plåt och sen in i ugnen på 200 grader i 45 minuter. kräver ingen förberedelse eller uppting eller förstekning eller kryddning.
Det blir saftigt och gott. Sen har man bara kyckling fileerna i en bunke i kylen tar när man behöver...

Fast vadå onödigt fett, man måste ju äta fett, så lagar man på mitt sätt får man tillsätta fett efteråt i form av sås eller om man steker på lite grönsaker i lite olja tex

chrilledude 2010-06-10 00:17

Stek i wokpanna(teflonpanna) med vatten.

Såhär gör jag:
Skär kycklingen i små bitar.
Koka kycklingen i teflonpannan, vattnet ska täcka kycklingen.
När det inte är rött längre i mitten så kan du hälla av nästan allt vatten och steka, eller så äter du bara den när den är kokt som jag. Sen krydda eller vad man vill.

Fett brukar rinna ur kycklingen till och med, gör även samma med köttfärs, tror i alla fall att en del fett åker bort då. :)

OneManArmy 2010-06-10 05:36

ugn enligt fredriks lära eller koka skiten.
Om nom nom :P

supremo 2010-06-10 05:45

Citat:

Ursprungligen postat av benacii (Inlägg 4418480)
heh ingen aning? brukar käka min kyckling som den är. lite chilikrydda och chilisås (ytterst lite) med t.ex en vitkåls sallad med grönsaker oh keso

Men är det verkligen gott med rå kyckling?:cool:

vicarious 2010-06-10 06:59

Citat:

Ursprungligen postat av fredrik_s (Inlägg 4418519)
lättaste sättet är att ta den direkt från frysen och lägga 2 kg på en plåt och sen in i ugnen på 200 grader i 45 minuter. Kräver ingen förberedelse eller uppting eller förstekning eller kryddning.
Det blir saftigt och gott. Sen har man bara kyckling fileerna i en bunke i kylen tar när man behöver...

+1!

Bendermannen 2010-06-10 10:01

Citat:

Ursprungligen postat av fredrik_s (Inlägg 4418519)
lättaste sättet är att ta den direkt från frysen och lägga 2 kg på en plåt och sen in i ugnen på 200 grader i 45 minuter. Kräver ingen förberedelse eller uppting eller förstekning eller kryddning.
Det blir saftigt och gott. Sen har man bara kyckling fileerna i en bunke i kylen tar när man behöver...

Fast vadå onödigt fett, man måste ju äta fett, så lagar man på mitt sätt får man tillsätta fett efteråt i form av sås eller om man steker på lite grönsaker i lite olja tex

Citat:

Ursprungligen postat av vicarious (Inlägg 4418640)
+1!

++1!


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 18:16.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)