![]() |
Jordnötter +cashew = Fullvärdigt protein?
Hej!
Jordnötter är ju från baljväxtfamiljen, inte sant? Och t.ex cashewnötter eller pistagenötter är ju... just det ja, nötter. Om man blandar dessa borde man inte då få fullvärdigt protein? Nån som har koll? Finns det nån bra sida som visar ganska utförligt vilka vegetarsika matalternativ man kan beblanda för att få fullvärdigt protein, lite inne på det just nu =) Tack på förhand! |
|
Vad jag har hört är det i princip kört att komplettera jordnötter, om man inte gör det med typ fria aminosyror, med varje aminosyra förpackad för sig >_>
|
Båda nötterna har väldigt usel proteinkvalitet, tyvärr, även fast jordnöten faktiskt är en baljväxt.
|
Hey malleman jag lånar din tråd bara lite snabbt;) hur gäller det med kikärtor? Är det en bra protein kvalitet i dem? vilka aminosyror är det som fattas/finns mindre av? vad kan man kompa dem med för att det ska bli komplett?
|
Citat:
|
okej tack;)
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 21:58. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)