Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum

Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum (https://www.kolozzeum.com/forum/index.php)
-   Kost & Näring (https://www.kolozzeum.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Fett fråga (https://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=116329)

jenni 2008-07-20 18:59

Fett fråga
 
jag undrar om någon vet om gröna oliver innehåller samma bra fetter som tex lax och avocado?

Eddie Vedder 2008-07-20 19:02

Det är främst enkelomättade fettsyror i oliver, i synnerhet oljesyra (omega-9). Man kan inte riktigt jämföra fettkällor på det sättet men det är definitivt mer likheter mellan avocadons och olivens fettsammansättning än att jämföra någon av dom med fisk.

jenni 2008-07-20 19:06

Citat:

Ursprungligen postat av Eddie Vedder (Inlägg 3102887)
Det är främst enkelomättade fettsyror i oliver, i synnerhet oljesyra (omega-9). Man kan inte riktigt jämföra fettkällor på det sättet men det är definitivt mer likheter mellan avocadons och olivens fettsammansättning än att jämföra någon av dom med fisk.


förlåt om jag ställer dum fråga, men är oliver en bra fettkälla då?*cupid*


läste deffguiden där står det olivolja men inget om oliver :(

Eddie Vedder 2008-07-20 19:10

Citat:

Ursprungligen postat av jenni (Inlägg 3102900)
läste deffguiden där står det olivolja men inget om oliver :(

Olivoljan är fettet från oliver.

Jay-Z 2008-07-20 19:10

Citat:

Ursprungligen postat av jenni (Inlägg 3102900)
förlåt om jag ställer dum fråga, men är oliver en bra fettkälla då?*cupid*

Hur mkt oliver tänkte du äta? Ska det utgöra största delen av ditt fettintag?

Bla bla...random rant om att se hela sammansättningen av kosten.

Edit: Eddie svarade på sakfrågan.

jenni 2008-07-20 19:12

Citat:

Ursprungligen postat av Jay-Z (Inlägg 3102918)
Hur mkt oliver tänkte du äta? Ska det utgöra största delen av ditt fettintag?


haha...nej inte så att jag har det som fettkälla men jag har liksom hakat upp mig på dessa gröna små läckerheter, och äter nog mer än jag borde ;)

jenni 2008-07-20 19:13

Citat:

Ursprungligen postat av Eddie Vedder (Inlägg 3102916)
Olivoljan är fettet från oliver.

ok , tack :)
då kan jag äta de med gott samvete då ;)

Jay-Z 2008-07-20 19:14

Citat:

Ursprungligen postat av jenni (Inlägg 3102925)
haha...nej inte så att jag har det som fettkälla men jag har liksom hakat upp mig på dessa gröna små läckerheter, och äter nog mer än jag borde ;)

Glöm inte Omega-3 bara i din iver att äta gröna små läckerheter.

Eddie Vedder 2008-07-20 19:16

Citat:

Ursprungligen postat av Jay-Z (Inlägg 3102931)
Glöm inte Omega-3 bara i din iver att äta gröna små läckerheter.

Greksallad med bl.a. oliver, fetaost samt räkor och små laxbitar som ingredienser.*drool*

Jay-Z 2008-07-20 19:18

Citat:

Ursprungligen postat av Eddie Vedder (Inlägg 3102940)
Greksallad med bl.a. oliver, fetaost samt räkor och små laxbitar som ingredienser.*drool*

Du är anställd! :D

Ska uppsöka vad-åt-du-idag-tråden och skämmas lite.

saajmon 2008-07-20 19:34

Detta är nog övernnojighet men har för mig att gröna oliver (och svarta) innehåller väldigt mycket natrium (som vi sällan får i oss för lite av) så det kan vara en anledning att inte vräka i sig mängder :P

Endura 2008-07-21 09:56

Citat:

Ursprungligen postat av saajmon (Inlägg 3102988)
Detta är nog övernnojighet men har för mig att gröna oliver (och svarta) innehåller väldigt mycket natrium (som vi sällan får i oss för lite av) så det kan vara en anledning att inte vräka i sig mängder :P

beror väl på lagen de förvaras i?

saajmon 2008-07-21 12:00

Citat:

Ursprungligen postat av Endura (Inlägg 3103668)
beror väl på lagen de förvaras i?

Har jag faktiskt ingen aning om. Kan säkert mycket väl vara så.

machine gun 2008-07-21 12:02

Citat:

Ursprungligen postat av Endura (Inlägg 3103668)
beror väl på lagen de förvaras i?

Ja, men oftast brukar man ju inte direkt äta färska oliver.

Endura 2008-07-21 12:35

Citat:

Ursprungligen postat av machine gun (Inlägg 3103904)
Ja, men oftast brukar man ju inte direkt äta färska oliver.

Sant, men olika leverantörer kanske använder olika mängder av tex salt, kons. medel, ev smakförstärkning osv i lagen.


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 10:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)