![]() |
Vad väger äggvitan respektive äggulan?
Som topic säger. Vad väger äggvitan och äggulan i ett ägg?
|
Ett genomsnittligt ägg består av 27,5 % äggula, 63 % äggvita och 9,5 % skal enlig recept.se.
|
Och ägg kommer ju i olika storlekar, har sett mellan 50 och 75g
|
till min lilla mellis med en äggvita i så tar jag från ett medelstort ägg och vitan väger då(rå) mellan 32 och 38 g(oftast runt 35g) :)
|
Citat:
Tack för alla svar! |
Som någon redan besvarat så finns de olika storlekar på äggen. I mitt hem brukar vi vanligvis köpa ägg som är normalstora, tror de brukar ligga på 55-60g i vikt. Men nu i veckan, bara för några dagara sedan, kom moder in med en kartong ägg som såg ut som tennisbollar, fast vita. De var enorma, i mina ögon. Känslan att hålla i ett sånt ägg var som att förbereda sig för ett kast mot fienderna i snöbollskriget.
De vägde upp mot 80g, helt sjukt. Bäst är det att väga, annars brukar de gå ungefär 2, ma 3st äggvitor på 100g! |
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 05:55. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)