Visa fullständig version : Psylliumfrön och sten
Har provat att baka in psylliumfrön (loppfrön) i bröd några gånger. Bra sätt att sänka GI. Men jag tycker att det krasar till i tänderna ibland, tror det är pga småsten/grus! Nån annan som varit med om samma? Går det att få bort?
Låter som om du använder den ljusa sorten. Testa de mörka fröna istället, de är bättre rensade ifrån annat skit.
Japp, det är den ljusa sorten. Visste inte att det fanns en annan sort, men efter en titt på Risentas hemsida så såg jag att dom hade den mörka sorten också. Och på produktbeskrivningen för den mörka står det "psylliumfrö (loppfrö) med 99.9 % renhet" vilket det inte gör för den ljusa.
Så nu blir det till att köpa nytt så man får behålla tänderna ett tag till! Tack för hjälpen!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.