Jacky
2007-08-04, 21:22
Tänkte att vi kunde samla recept på schyssta muffins & varianter på kanelbullar här.
Skriv gärna ut fullständiga näringsvärden för de som är intresserade.
Jag inleder med receptet på gårdages bak:
Jacky tränings-muffins
12st a 85 kcal/st (fett=2g/st,prot=3g/st,kolh=14g/st)
2dl vetemjöl special, 120g
2 msk florsocker m kakaosmak, 18g
2 msk vaniljsocker, 18g
2 ägg
0,6dl het mellan-mjölk
2 mogna medelstora bananer
2 msk solrosfrön, saltå kvarn
1 msk linfrön
1,5dl sötningsmedel
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker luftigt.
Mosa bananerna väl och vispa i dem.
Blanda vaniljsocker, bakpulver, linfrön, solrosfrön och vetemjöl och blanda ner detta i smeten.
Rör sist ner den heta mjölken. Häll upp i formar, toppa ev. med ett par solrosfrön. Grädda i ugnen ca 10-11 min i 175°.
Nästa gång ska jag prova med kakao i också + ev. pyyttte mörk choklad som krossats...
Perfekt att ha med i väskan om hungern tryter...
Skriv gärna ut fullständiga näringsvärden för de som är intresserade.
Jag inleder med receptet på gårdages bak:
Jacky tränings-muffins
12st a 85 kcal/st (fett=2g/st,prot=3g/st,kolh=14g/st)
2dl vetemjöl special, 120g
2 msk florsocker m kakaosmak, 18g
2 msk vaniljsocker, 18g
2 ägg
0,6dl het mellan-mjölk
2 mogna medelstora bananer
2 msk solrosfrön, saltå kvarn
1 msk linfrön
1,5dl sötningsmedel
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker luftigt.
Mosa bananerna väl och vispa i dem.
Blanda vaniljsocker, bakpulver, linfrön, solrosfrön och vetemjöl och blanda ner detta i smeten.
Rör sist ner den heta mjölken. Häll upp i formar, toppa ev. med ett par solrosfrön. Grädda i ugnen ca 10-11 min i 175°.
Nästa gång ska jag prova med kakao i också + ev. pyyttte mörk choklad som krossats...
Perfekt att ha med i väskan om hungern tryter...