Lellan
2003-04-06, 15:32
Hittade receptet i ett häfte från Gröne Slaktaren. Har inte testat än, men det låter ju nice!
Deg:
100 g grahamsmjöl
150 g keso
½ tsk salt
Fyllning:
2 pkt skinka (deras skinka är väl på 100 g tror jagså 200 g då?)
300 g purjolök i ringar
250 g squash, tärnad
3 ägg (tror säkert man kan skippa nån gula om man vill)
50 g keso
1 tsk salt
Nymalen peppar
Blanda till degen och knåda den fast, rulla ut och lägg i en smord ca 24 cm pajform. Förbaka 10 min i 225 grader.
Koka purjo och squash ca 2 min i lättsaltat vatten. Häll av vatnet och låt rinna av. Strimla skinkan och häll tillsammans med grönsakerna i pajskalet. Blanda ägg, keso, salt och pepar med en geffel och häll över fyllningen. Baka i förvärmd ugn 200 grader ca 30 min el tills pajen är gyllenbun.
Ser supergott ut på bilden - återkommer om resultatet senare! :eating:
Deg:
100 g grahamsmjöl
150 g keso
½ tsk salt
Fyllning:
2 pkt skinka (deras skinka är väl på 100 g tror jagså 200 g då?)
300 g purjolök i ringar
250 g squash, tärnad
3 ägg (tror säkert man kan skippa nån gula om man vill)
50 g keso
1 tsk salt
Nymalen peppar
Blanda till degen och knåda den fast, rulla ut och lägg i en smord ca 24 cm pajform. Förbaka 10 min i 225 grader.
Koka purjo och squash ca 2 min i lättsaltat vatten. Häll av vatnet och låt rinna av. Strimla skinkan och häll tillsammans med grönsakerna i pajskalet. Blanda ägg, keso, salt och pepar med en geffel och häll över fyllningen. Baka i förvärmd ugn 200 grader ca 30 min el tills pajen är gyllenbun.
Ser supergott ut på bilden - återkommer om resultatet senare! :eating: