handdator

Visa fullständig version : Grön skinkpaj


Lellan
2003-04-06, 15:32
Hittade receptet i ett häfte från Gröne Slaktaren. Har inte testat än, men det låter ju nice!

Deg:
100 g grahamsmjöl
150 g keso
½ tsk salt
Fyllning:
2 pkt skinka (deras skinka är väl på 100 g tror jagså 200 g då?)
300 g purjolök i ringar
250 g squash, tärnad
3 ägg (tror säkert man kan skippa nån gula om man vill)
50 g keso
1 tsk salt
Nymalen peppar

Blanda till degen och knåda den fast, rulla ut och lägg i en smord ca 24 cm pajform. Förbaka 10 min i 225 grader.

Koka purjo och squash ca 2 min i lättsaltat vatten. Häll av vatnet och låt rinna av. Strimla skinkan och häll tillsammans med grönsakerna i pajskalet. Blanda ägg, keso, salt och pepar med en geffel och häll över fyllningen. Baka i förvärmd ugn 200 grader ca 30 min el tills pajen är gyllenbun.

Ser supergott ut på bilden - återkommer om resultatet senare! :eating:

Lellan
2003-04-13, 18:47
Skulle ju testa men jag tog vad jag hade hemma och gjorde en variant! Jättegod!

Bytte grahamsmjölet till kornmjöl, keso blev valios cottage cheese, tog bara en gula och fyllningen blev varmrökt makrill (pepparmixkryddad), skivade färska champinjoner, finskivad gul lök. Tog lite av degen och gjorde galler av oxå. Smakar inte light för fem öre, väldigt bra pajdeg förresten. Kommer bli standard.

Ska räkna näringsvärdet sen, borde vara svårslaget med tanke på att det är nyttigt fiskfett, bara en gula, cottage cheese istället för fett, lättare och näringsrikare/fiberrikare mjöl än vetemjöl osv.

emmzan
2003-04-13, 20:04
Grön skinkpaj!

Leder genast tankarna till den nyss genomgångna parasitologi-kursen på vilken vi 72 förväntansfyllda veterinärstudenter trängde djupare in i parasiternas magiska värld.

Den lilla sötnosen parafilaria utsöndrar ämnen som gör köttet grönt varvid det kasseras vid slakt. Däremot är det inte farligt att äta, det ser dock aningen oaptitligt ut..

Skönt att det inte var köttet som är grönt i din paj lellan! :D

El Diablo
2003-05-08, 17:36
Ha ha... Jag råkade läsa fel när jag gjorde pajen så jag satte tre ägg i pajdegen också. Funderade varför det gick så satans mycket mjöl... Inte det bästa pajskalet kanske. Gaska segt.. som en skosula ungefär.

Bamse
2003-05-08, 23:08
Originally posted by emmzan
Skönt att det inte var köttet som är grönt i din paj lellan! :D

:laugh: