handdator

Visa fullständig version : Kycklingfilé plus vad?


Animalistic
2007-06-29, 18:15
är tröööött på ris och pasta, något man kan ha till kycklingfilér ?
blir en rejäl hög med ärtor och kidneybönor bredvid, men känns som att jag behöver en kolhydratskälla

alla tips och förslag är hjärtligt välkomna *cupid*

Handcuff
2007-06-29, 18:16
Bröööööd...vitlöksbröd. Bröd i alla dess former :thumbup:

Laijza
2007-06-29, 18:17
cous cous (finns även i fullkornsvariant) :thumbup:

Animalistic
2007-06-29, 18:19
cous cous (finns även i fullkornsvariant) :thumbup:


har de inte hemma =/ men skit så torrt det är :P

bröd... haha har bara grovtbröd >_> attans!*mini*

Cilia
2007-06-29, 18:50
quinoa och bulgur är bra
Potatis

regus
2007-06-29, 18:55
Finns rätt bra med kolhydrater i kidneybönor och ärtor.

LadyInsane
2007-06-29, 19:11
Matvete är faktiskt väldigt gott. Kidneybönor, ärtor och matvete låter som en riktigt fin blandning. Prova vetja!:)

Animalistic
2007-06-29, 22:22
Matvete är faktiskt väldigt gott. Kidneybönor, ärtor och matvete låter som en riktigt fin blandning. Prova vetja!:)

consider it done :o) blir till att prova

LadyInsane
2007-06-29, 22:31
Här har du en gammal bild. Matvetet är blandat med lök. :)

40174

Sir Klabbe
2007-06-29, 22:47
är tröööött på ris och pasta, något man kan ha till kycklingfilér ?
blir en rejäl hög med ärtor och kidneybönor bredvid, men känns som att jag behöver en kolhydratskälla

alla tips och förslag är hjärtligt välkomna *cupid*

Potatis, flera kilo.

Mosa ihop dom, krydda som fan med salt, peppar, grillkrydda och allt du kan komma över.

Animalistic
2007-06-29, 23:31
Här har du en gammal bild. Matvetet är blandat med lök. :)

40174


ser ut som honungspuffar haha ^^ vad exakt är det?

LadyInsane
2007-06-30, 09:53
ser ut som honungspuffar haha ^^ vad exakt är det?

Kolla här: http://www.nyfikenvital.org/?q=node/814

Finns även en bild på paketet. :)

MyungChul
2007-07-04, 15:52
Det är klart att cous-cous är torrt om du äter det som det är. Annars är det raka motsatsen från torrt.

Koka fullkornsris med salt och en liten skvätt hönsbuljong. Bryn på några kycklingfiléer, hur många du nu vill ha. Slå på tomatkross samt socker, salt och peppar. Smaka upp med balsamico och toppa med basilika när det närmar sig slutet. Vitlök rekommenderas.

*drool*

Kimball
2007-07-04, 21:41
Någon liten salsa på krossad tomat, chilisås, tomatpure, lök, abergine, massor av kryddor + pasta passar alldeles ypperligt till kyckling :)

bubbe
2007-07-04, 21:47
Risotto, koka ris med något mer vatten än normalt samt en buljong, mot slutet av koktiden blanda i lite lätt fräst lök och sist ost. Rör om så det blir riktigt krämigt, behövs ingen sås el likn till kycklingen med sådant ris.

MyungChul
2007-07-04, 21:56
Risotto är inte helt ovanligt att ha som en rätt bara uppochner med lite goa grejjer i. Men att göra en svamprisotto till en fin bit kycklingfilé är trevligt, en krispig sallad till det så behöver man bara lite vinägrett. :cool:

bubbe
2007-07-04, 21:59
Risotto är inte helt ovanligt att ha som en rätt bara uppochner med lite goa grejjer i.

Tell me about it, som i ungdomensdagar när cheapy risotto (ris och buljong) var stapelfödan.

Cohen
2007-07-04, 22:12
Risotto, koka ris med något mer vatten än normalt samt en buljong, mot slutet av koktiden blanda i lite lätt fräst lök och sist ost. Rör om så det blir riktigt krämigt, behövs ingen sås el likn till kycklingen med sådant ris.

Fast "riktig" risotto brukar man väl laga genom att först fräsa lök, ris och fett i en kastrull eller gryta och sedan tillsätta buljong eller vin lite i taget (allt eftersom västskan kokar in). Man rör hela tiden och avslutar med ost. Blir gryyymt gott!

Brukar dock själv laga den på det sätt som du beskrev, blir bra mycket enklare och nästan lika gott.

bubbe
2007-07-04, 22:17
Fast "riktig" risotto brukar man väl laga genom att först fräsa lök, ris och fett i en kastrull eller gryta och sedan tillsätta buljong eller vin lite i taget (allt eftersom västskan kokar in). Man rör hela tiden och avslutar med ost. Blir gryyymt gott!

Brukar dock själv laga den på det sätt som du beskrev, blir bra mycket enklare och nästan lika gott.

självklart, fast varianter med vinet efter riset har kokats finns också.