Visa fullständig version : Frukost
ja ge mig tips på era favoritfrukostar!
kör på några grova mackor med kokt ägg men börjar tröttna, behöver inspiration...
Niclaaas
2003-03-30, 13:18
havregrynsgöt :eating:
Originally posted by Niclaaas
havregrynsgöt :eating:
:smash:
Frallor och sylt :love:
Om näringsinnehållet kvittar blir det jordnötssmör, sylt och rostat bröd. Annars, 99 dagar av 100, blir det 50-60g Allbran, 10 stekta äggvitor och någon msk linfröolja.
King Grub
2003-03-30, 13:26
I morse, innan ryggpasset, blev det:
All-Bran Plus, ett par dl, uppskattningsvis 75 gram.
1 skiva Fazer Real fullkornsbröd med messmör.
1 tredjedels paket vaniljyoghurt.
1 glas mjölk.
½ tub BOB's risgrynsgröt med 2 rivna äpplen i + kanel.
2 kokta ägg med en klick Kalle's.
0.5 liter Pepsi Max.
40 gram vassleprotein.
:eating: :hbang:
feldtarn
2003-03-30, 13:39
stabil frukost:D
blev allbran, yogurt, olja o prottedrin i morse...
175gram äpple (2st)
6-7dl mjölk
3dl (110gram) havregryn
oj, glömde skriva att menar nyttiga frukostar :smash:
vad är allbran?
allbran = en lite nyttigare variant av flingor.
Min favoritfrukost just nu var nog det jag åt i morse..
Kall havregrynsgröt
Jordgubbar
Jordgubbsylt som smakhöjare.
Kasseinprotein
Mixa och tillsätt vätska så att den går att dricka. (Mjölk eller vatten.)
Ska i fortsättningen köra ner ett ägg också då mitt vassle är slut för tillfället.
Ninjasmurf
2003-03-30, 19:43
Gröt e en oslagbar frukost...
fast nån gång ska jag käka en ordentlig biff till frukost...:D
ja snyltar på din tråd killer_ante;)
har ni grötälskande några bra sätt att göra de på? havregrynsgröt då. Vetefan hur jag lyckas men bränner alltid fast det o det smakar inte så himla gott alltid...
Vad anser ni om mysli o yoghurt till frukost?
Originally posted by Multi
har ni grötälskande några bra sätt att göra de på? havregrynsgröt då. Vetefan hur jag lyckas men bränner alltid fast det o det smakar inte så himla gott alltid...
I micron :)
Emptiness
2003-03-30, 20:27
Originally posted by Multi
har ni grötälskande några bra sätt att göra de på? havregrynsgröt då. Vetefan hur jag lyckas men bränner alltid fast det o det smakar inte så himla gott alltid...
Teflonkastrull och röra mycket funkar bra för mig när det gäller att inte bränna vid :)
Min frukost blir alltid havregrynsgröt med rejällt mycket kanel och psyliumfrön på. Istället för mjölk till gröten kör jag på en proteindrink (Dalblad just nu) blandad med vatten och lite sötningsmedel.
Härlig mat efter morgonpromenaden tycker jag.
Om du inte redan tillsätter det när du gör gröten så glöm inte bort saltet i gröten annars blir den inte god, tycker inte jag ivarje fall.
Jahapp då blev man hungrig igen. Får bli att öppna upp kvällens kessella ask nu då :)
King Grub
2003-03-30, 20:34
Originally posted by Emptiness
Jahapp då blev man hungrig igen. Får bli att öppna upp kvällens kessella ask nu då :)
Hu så hemskt. :D Här laddas det upp med en gigantisk portion pasta med skink- och ostsås och rejält med grovbröd direkt innan sänggåendet. :eating: Därför att i morgon bittida står det 15 set knäböj på programmet. :bpump: :hbang:
Kjellstroem
2003-03-31, 06:25
Originally posted by Patte
I micron :)
Helt rätt... Är själv lite av en kock och brukar vara antimicro men till havregrynsgröt går det utmärkt.
Skit i vilken tid dom skriver på baksidan... kör tills där inte är vatten kvar i skålen :)
Ända problemet är väl att det är svårt när man som jag, äter 4 portioner åt gång, inte kan göra det direkt i den djupa tallriken.
Jag brukar köra i någon salladsskål lr liknande hehe.
shirunai
2003-03-31, 07:01
28gram vassle och havregrynsgröt med -> socker <- mMMmmMmm
30-40g prottisar
40-50g druvkärnolja
5g phyllifrön
C-vitamin
ThermaPro (fuleffe)
Tack för tipsen. får testa micron då:P!!
Gabriel_
2003-03-31, 13:40
usss...testade att göra i micron hårt och slemmigt blev det kan jag lova :(
gjorde exakt som det stod på paketet men om man e hungrig så går allt ner :hbang:
Här kommer min helg frukost.
En stenugnsbakade pizza, (icahandlarnas) finns flera ok smaker.
Ta ut den lite för tidigt ur ugnen, skiva på en mozzarella ost och en tomat, in i ugnen igen tills det blir klart.
Mycket mjölk till......
Stabil grund för resten av dagen.
:eating:
MVH
Åse Columbus
2003-03-31, 15:34
man kan visst steka havregrynsgröt som blivit kall.........
King Grub
2003-03-31, 15:50
Originally posted by Åse Columbus
man kan visst steka havregrynsgröt som blivit kall.........
Som Skottarna! Smakar faktiskt inte helt fel med sirap på. :thumbup:
Originally posted by Gabriel_
usss...testade att göra i micron hårt och slemmigt blev det kan jag lova :(
gjorde exakt som det stod på paketet men om man e hungrig så går allt ner :hbang:
Mer vätska eller kortare tid i micron brukar hjälpa mot detta.
Rumpelstilzchen
2003-04-01, 07:49
Gröt i micron är godast, speciellt när den blir sådär hård. :eating:
RealElwood
2003-04-01, 19:51
Skulle göra havregrynsgröt häromdagen när jag råkade skiva bananen innan jag gjort gröten så jag provade att ta
en banan
55g havregryn (1,25Dl)
2,5Dl vatten mosa ihop allt å kör i micron på 3 min, blir alldelesl lagom å gott som tusan va d oxå, toppade med 2dl Lättmjölk... najs
En fråga har jag dock
Mitt dagliga intag ligger på ca 2800-2900Kcal
Frukosten står för 780, är det bra fördelning?
Brukar köra gröt på 1 dl havregryn och 1 dl rågflingor (innehåller zink och annat trevligt) + mjölk och lingonsylt. Ger ca: 20 g protein, sen tar jag 10 g kasein också + vatten och psylliumfrön, multivitamin och vitlökstabletter.
Ett tips från Dasseboy: Välj kalorinivå själv. (Hur jag än gör blir allting förskjutet, det ser bra ut i edit-post-rutan men när det kommer in i stora rutan blir det bara skit!Kanske någon moderator kan hjälpa?)
Frukost A Gröt-ägg
Kcal-nivå H-gryn Minimjölk Ägg Fruktsocker Kcal
1400 0,5 dl 2 dl 1 st 1 msk 270(280)
1600 0,5 dl 3 dl 1 st 1,5 msk 330(320)
1800 0,5 dl 2 dl 2 st 1 msk 360 (360)
2000 1 dl 2 dl 2 st 1 msk 420(400)
2200 1 dl 3 dl 2 st 1 msk 460(440)
2400 1 dl 4 dl 2 st 1 msk 490(480)
2600 1,5 dl 3 dl 2 st 1 msk 520(520)
2800 1,5 dl 4 dl 2 st 1msk 560(560)
3000 2 dl 4 dl 2 st 1 msk 620(600)
Frukost B Äggröra + bröd
Kcal-nivå Ägg Äggvita Mjölk Real bröd Rapsolja Kcal
1400 1 st Nej 2 dl 1,5 skiva nej 260
1600 1 st Nej 3 dl 1 skiva 0,5 msk 320
1800 1 st 2 st 3 dl 1 skiva 0,5 msk 350 2000 1 st 1 st 3 dl 2 skiva 0,5 msk 400
2200 1 st 1 st 3 dl 2,5 skiva 0,5 msk 440
2400 2 st 2 st 3 dl 2,5 skiva nej 480
2600 2 st 2 st 3 dl 2,5 skiva 0,5 msk 540
2800 2 st 2 st 3 dl 2,5 skiva 0,5 msk 540
3000 2 st 2 st 3 dl 3,5 skiva 0,5 msk 610
Frukost D Keso + banan och Special K
Kcal-nivå Keso Banan Minimjölk Rapsolja Special K Kcal
1400 0,5 dl 0,5 2 dl 0,5 msk 1 dl 280
1600 1 dl 0,5 2 dl 0,5 msk 1 dl 320
1800 1 dl 0,5 2 dl 0,5 msk 1,5 dl 350
2000 1 dl 1 2 dl 0,5 msk 1,5 dl 400
2200 1,5 dl 1 2 dl 0,5 msk 1,5 dl 450
2400 1,5 dl 1 3 dl 0,5 msk 1,5 dl 480
2600 1,5 dl 1 3 dl 1 msk 1 dl 510
2800 1,5 dl 1 3 dl 1 msk 2 dl 570
3000 2 dl 1 3 dl 1 msk 1,5 dl 590
Originally posted by Kimo
sen tar jag ... vitlökstabletter.
är det för andedräkten?:cheers:
GYMBODEN
2003-04-04, 09:13
Det viktiga är att du ser till att få i dig ca 30% av ditt dagliga kcal intag i din frukost så har du fått en riktigt bra start på dagen. Gröt , Mjölk, Frukt, Juice är alltid en bra frukost
Vitlök har många bra sidor. I senate B&K står det att vitlök ökar proteinanabolismen, ökar energiförbrukningen och frisättningen av fett från fettväven och ökar dessutom testosteronnivåerna i kroppen. :hbang:
Och sen är jag övertygad om att det är bra för en stackare som jag som alltid blir förkyld. Kan man få allt det och slippa den jobbiga andedräkten så är jag tacksam (även om man råkar ut för giftiga vitlöksrapar ibland, jävligt toxic!).
King Grub
2003-04-04, 12:57
Originally posted by Kimo
Och sen är jag övertygad om att det är bra för en stackare som jag som alltid blir förkyld. Kan man få allt det och slippa den jobbiga andedräkten så är jag tacksam (även om man råkar ut för giftiga vitlöksrapar ibland, jävligt toxic!).
Det som minskar förkylningsrisken mest med vitlök är nog att ingen vågar komma tillräckligt nära för att smitta dig.
feldtarn
2003-04-04, 17:15
Originally posted by King Grub
Det som minskar förkylningsrisken mest med vitlök är nog att ingen vågar komma tillräckligt nära för att smitta dig.
Jasså, faan jag som alltid käkar vitlök innan man ska ut o ragga:D
Småsjuk igen! Tror jag ska skylla på att min träningspolare har smittat mig! Faanstyget glömmer alltid ta med sig vattenflaska o snyltar på min:(
Har ofta jävligt bråttom på morgonen eftersom jag prioriterar att sova länge och titta på TV istället för att göra mig i ordning.
Ett tips till den som har just bråttom är att dagen innan göra i ordning en prottshake på mjölk tillsammans med 2-3 dl havre.
Skaka lite och låt svälla under natten.
Sen kan du antingen ta med dig din frukost eller snabbt hälla i dig den innan du springer ut genom dörren.
Och om man känner att man behöver lite mer fett så kan man utan att känna någon direkt smakskillnad hälla i lite olja oxå.
King Grub
2003-04-05, 10:32
Originally posted by MacLeod
Har ofta jävligt bråttom på morgonen eftersom jag prioriterar att sova länge och titta på TV istället för att göra mig i ordning.
Ett tips till den som har just bråttom är att dagen innan göra i ordning en prottshake på mjölk tillsammans med 2-3 dl havre.
Skaka lite och låt svälla under natten.
Sen kan du antingen ta med dig din frukost eller snabbt hälla i dig den innan du springer ut genom dörren.
Och om man känner att man behöver lite mer fett så kan man utan att känna någon direkt smakskillnad hälla i lite olja oxå.
Att låta en proteindrink stå blandad över natten är väl kanske inte så genomtänkt om man vill att proteinet skall vara av högsta kvalitet.
Originally posted by King Grub
Att låta en proteindrink stå blandad över natten är väl kanske inte så genomtänkt om man vill att proteinet skall vara av högsta kvalitet.
Grub den frågan har ju diskuterats till leda här... ;)
Vad som brukar komma fram är väl att det inte är såååå farligt att låta drinken stå i kylen några timmar även om det optimala är att blanda och dricka direkt.
Det är ju inte farligt på nåt vis och garanterat mycket bättre än inget alls, men om man vill vara jättepetig så kan man ju låta havregrynen svälla i vatten över natten och sen blanda i prottet på morgonen.
/pez
King Grub
2003-04-05, 16:26
Originally posted by Pez
Grub den frågan har ju diskuterats till leda här... ;)
Vad som brukar komma fram är väl att det inte är såååå farligt att låta drinken stå i kylen några timmar även om det optimala är att blanda och dricka direkt.
Det är ju inte farligt på nåt vis och garanterat mycket bättre än inget alls, men om man vill vara jättepetig så kan man ju låta havregrynen svälla i vatten över natten och sen blanda i prottet på morgonen.
/pez
Räknas över natten som "några timmar"? :)
Originally posted by King Grub
Räknas över natten som "några timmar"? :)
Absolut.
/pez :D
2dl havregryn fiberrik helst..
4.5dl vatten
1 tsk salt
o rör om helt tiden tills den har fått önskad konsistens..
ät o njut!!!:eating:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.