handdator

Visa fullständig version : Kycklingbröstfile, väga?


Sir Klabbe
2007-06-19, 21:00
När man steker en kycklingfile så blir den lättare. Så för att få veta näringsinnehållet, ska jag väga innan eller efter stekningen?

King Grub
2007-06-19, 21:02
Beror på om siffran i tabellen du går efter anger värdena före eller efter stekning...

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=7530&lang=sv

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=11565&lang=sv

mini
2007-06-19, 21:02
Oftast är näringsinnehållet räknat på rå vikt. Det beror naturligtvis på vad du slår på.

Eddie Vedder
2007-06-19, 21:02
När man steker en kycklingfile så blir den lättare. Så för att få veta näringsinnehållet, ska jag väga innan eller efter stekningen?

Eftersom vatten är helt kalorilöst är det ju bra att vänta till efteråt. Går du efter näringsvärdet på 100g kyckling kommer ju "resultatet" vara oerhört missvisande eftersom filén kanske väger 300g otillagad men 150g efter att vattnet försvunnit.

King Grub
2007-06-19, 21:03
:sleep:

Eddie Vedder
2007-06-19, 21:04
:sleep:

Don't rub it in!*cry*

Handcuff
2007-06-19, 21:05
:sleep:

lol..:D Lucky Luke!

StrongVoice
2007-06-19, 21:35
lol..:D Lucky Luke!

OT: Fick denna bilden i huvudet direkt.

Sir Klabbe
2007-06-19, 22:02
Eftersom vatten är helt kalorilöst är det ju bra att vänta till efteråt. Går du efter näringsvärdet på 100g kyckling kommer ju "resultatet" vara oerhört missvisande eftersom filén kanske väger 300g otillagad men 150g efter att vattnet försvunnit.

Ehm, det stog 100 kcal/100 g ... Den vägde 330g, ska väga den imorgon bitti när jag ska äta den, en femma på att den väger 150 ...

Vad räknas? 330 eller 150?

Eddie Vedder
2007-06-19, 22:04
Vad räknas? 330 eller 150?

150 eftersom vikten som förlorats enbart är vatten, således noll kcal. Tänk dig då om du räknar ut kcal i 330gram kyckling, det blir väldigt fel eftersom 180gram då bara är vatten.

Sir Klabbe
2007-06-19, 22:06
150 eftersom vikten som förlorats enbart är vatten, således noll kcal. Tänk dig då om du räknar ut kcal i 330gram kyckling, det blir väldigt fel eftersom 180gram då bara är vatten.

Jo, fast dom som räknat ut innehållet kanske räknat med vattnet, eller?

CroCop
2007-06-19, 22:07
Frågan i sig är faktiskt inte så dum, om man tar bort vattnet i coca-cola till exempel och bara väger det som blir kvar och går efter näringsvärde per 100 g så skulle det bli uppåt väggarna fel. Inga frågor är dumma frågor!

Eddie Vedder
2007-06-19, 22:08
Jo, fast dom som räknat ut innehållet kanske räknat med vattnet, eller?

Var ifrån tar du dina siffror på näringsvärde? Det kan nog skilja där mellan olika. I SLV:s databas framgår iaf alltid om det är tillagad vikt, otillagad vikt eller (ibland) fryst vikt.

Sir Klabbe
2007-06-19, 22:09
Var ifrån tar du dina siffror på näringsvärde?

Paketet.

Eddie Vedder
2007-06-19, 22:14
Paketet.

Vad står det då?

Sir Klabbe
2007-06-19, 22:29
Vad står det då?

Öh, inte mycket.

"Djupfryst kyckling"
"Kyckling 80%"

kahn
2007-06-19, 22:41
Passar på att kapa tråden lite;

I konserver med exempelvis bönor eller liknande, gäller näringsvärdet nettovikten eller den avrunna vikten (om det inte anges på förpackningen)?
Rimligtvis borde det gälla avrunnen vikt, men man blir ju lite osäker ibland.

Tacksam för svar!

emmak
2007-06-19, 23:31
Passar på att kapa tråden lite;

I konserver med exempelvis bönor eller liknande, gäller näringsvärdet nettovikten eller den avrunna vikten (om det inte anges på förpackningen)?
Rimligtvis borde det gälla avrunnen vikt, men man blir ju lite osäker ibland.

Tacksam för svar!

Avrunnen, näringsvärde anger alltid det som är ätbart, likadant i exempelvis frukt, typ vattenmelon. Då gäller näringsvärdet för den ätbara delen av vattenmelonen, inte det gröna äckliga skalet vill säga :)

Eddie Vedder
2007-06-20, 06:54
Öh, inte mycket.

"Djupfryst kyckling"
"Kyckling 80%"

Jag menar förstås näringsvärdet!