Visa fullständig version : Vassle, keasin och lightläskfel?
Sir Klabbe
2007-06-09, 15:03
Okej, jag vill inte terrorisera detta forum men jag behöver verkligen svar på detta ...
Vassle/Keasin, vilket är det snabba och vilket är det långsamma samt var kan jag finna dem? I livsmedel, inte tillskott.
-----
Hur stor chans är det att någon råkat spruta in vanlig Cola i en Coca-Cola Light flaska så att man får i sig de förödande calorierna även fast man köper en lightcola? *bs*
King Grub
2007-06-09, 15:04
1. Vassle är snabbt, kasein långsamt. Båda är mjölkproteiner och finns endast i mjölkprodukter.
2. Nära noll, antagligen.
Sir Klabbe
2007-06-09, 15:06
1. Vassle är snabbt, kasein långsamt. Båda är mjölkproteiner och finns endast i mjölkprodukter.
2. Nära noll, antagligen.
1. Okej, så protein från ex. kött, fisk och ägg är normalt, medelsnabbt protein? Finns det någon lista på vilka som innehåller vassle och vilka som innehåller kasein?
2. Okej, hört talas om något sådant som inträffat?
King Grub
2007-06-09, 15:10
1. Finns det någon lista på vilka som innehåller vassle och vilka som innehåller kasein?
Mjölkprodukter! Vassle och kasein är mjölkproteiner. Vanlig mjölk ger 20/80 vassle/kasein. Keso/kesella/ost är i princip rent kasein. Rent vassle utan kasein finns inte i livsmedel utan då blir det tillskott där det är separerat.
Kött innehåller muskelproteiner som aktin och myosin. Ägg innehåller proteinet albumin.
2. Nä...
gjort på vassle (inte enbart men ändå)
http://www.fjallbrynt.nu/img/products/fjallbrynt_original_t.jpg
King Grub
2007-06-09, 15:30
gjort på vassle (inte enbart men ändå)
http://www.fjallbrynt.nu/img/products/fjallbrynt_original_t.jpg
Inte vassleprotein, utan riktig vassle/vassla, där protein är långt från den största ingrediensen.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Vassla
Inget går upp mot the real stuff ;)
Nä, dags att bli seriös och låta experterna chefa! :thumbup:
Handcuff
2007-06-09, 16:42
1. Okej, så protein från ex. kött, fisk och ägg är normalt, medelsnabbt protein? Finns det någon lista på vilka som innehåller vassle och vilka som innehåller kasein?
2. Okej, hört talas om något sådant som inträffat?
Skulle råda dig att stanna upp för en sekund..fundera och tänk till på vad du egentligen gör. Helt klart verkar det som om du har förlorat helhetsbegreppet och analyserar små "skitsaker" som inte kommer at påverka i det långa loppet...
1. Vassle är snabbt, kasein långsamt. Båda är mjölkproteiner och finns endast i mjölkprodukter.
Men hur kan man veta hur mycket exvis naturell lätt yoghurt innehåller av de båda? Strå väl inte specificerat på förpackningen?
Det finns ca 2.5 g kasein och ca 0.8 g vassleprotein i en dl mjölk.
Så är det i all mjölk, även om den är syrad till fil eller youghurt.
Nitrometan
2007-06-09, 19:42
Men hur kan man veta hur mycket exvis naturell lätt yoghurt innehåller av de båda? Strå väl inte specificerat på förpackningen?
Mjölkprodukter! Vassle och kasein är mjölkproteiner. Vanlig mjölk ger 20/80 vassle/kasein. Keso/kesella/ost är i princip rent kasein. Rent vassle utan kasein finns inte i livsmedel utan då blir det tillskott där det är separerat.
Om du hade läst svaren...
Hur stor chans är det att någon råkat spruta in vanlig Cola i en Coca-Cola Light flaska så att man får i sig de förödande calorierna även fast man köper en lightcola? *bs*
Jag har alltså aldrig hört en roligare fråga, som om någon här skulle veta det haha, och dessutom.. varför bry sig. Lär ju handla om ett fel på 1/1 000 000, Så dom där extra 200kcals för en dag är nog änna lugnt.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.