LadyG
2007-05-26, 20:31
Potatissallad (4port)
Ingridienser:
700-800 g potatis
2 syrliga äpplen (absolut inte söta!!!)
1 liten bit purjolök och/eller ½ röd lök (gillar du lök så ta båda)
1 bit ca 15 cm gurka (skär bort det slafsiga i mitten)
8-10 rädisor
Dressing:
2 dl gräddfil
1 dl fettfri majonnäs (fungerar alldeles utmärkt!!!)
1 msk slotts senap (eller den du gillar)
2-3 krossade vitlöksklyftor
1 krm salt
Grillkrydda
Chilipeppar
Svartpeppar
Vitpeppar
2-3 msk finhackad gräslök
Finklippt dill
Gör så här:
Koka potatis (helst färskpotatis) och låt kallna (t ex i frysen, då går det fort). Medan potatisen kallnar kan du göra dressingen: Rör samman gräddfil och majonnäs och smaksätt den med senap och kryddor i en skål. Blanda i gräslöken. Skär äpplena och gurkan i tärningar. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor, hacka eventuell rödlök i små bitar. Tärna rädisorna. Skär den nu kokta, kalla potatisen i lagom munsbitar.
Lägg ner alla hackade och tärnade ingridienser i en skål, vänd ner dressingen och rör om ordentligt men försiktigt så att inte potatisen blir mos.
Låt gärna salladen stå kallt en stund och ta smak, under tiden kan du grilla kött eller fågel att servera till.
Gjorde den idag, och i tron att 4 portioner var småportioner så gjorde jag 8 istället - det blev så mycket potatissallad att man kan utfodra en armé nästan!
Ingridienser:
700-800 g potatis
2 syrliga äpplen (absolut inte söta!!!)
1 liten bit purjolök och/eller ½ röd lök (gillar du lök så ta båda)
1 bit ca 15 cm gurka (skär bort det slafsiga i mitten)
8-10 rädisor
Dressing:
2 dl gräddfil
1 dl fettfri majonnäs (fungerar alldeles utmärkt!!!)
1 msk slotts senap (eller den du gillar)
2-3 krossade vitlöksklyftor
1 krm salt
Grillkrydda
Chilipeppar
Svartpeppar
Vitpeppar
2-3 msk finhackad gräslök
Finklippt dill
Gör så här:
Koka potatis (helst färskpotatis) och låt kallna (t ex i frysen, då går det fort). Medan potatisen kallnar kan du göra dressingen: Rör samman gräddfil och majonnäs och smaksätt den med senap och kryddor i en skål. Blanda i gräslöken. Skär äpplena och gurkan i tärningar. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor, hacka eventuell rödlök i små bitar. Tärna rädisorna. Skär den nu kokta, kalla potatisen i lagom munsbitar.
Lägg ner alla hackade och tärnade ingridienser i en skål, vänd ner dressingen och rör om ordentligt men försiktigt så att inte potatisen blir mos.
Låt gärna salladen stå kallt en stund och ta smak, under tiden kan du grilla kött eller fågel att servera till.
Gjorde den idag, och i tron att 4 portioner var småportioner så gjorde jag 8 istället - det blev så mycket potatissallad att man kan utfodra en armé nästan!