Pellefant
2007-03-12, 17:25
Hej,
Finns diverse "lättgrädde", "matlagningsbas", "matlagningsgrädde" etc, från 4%(viktväktarnas) och uppåt(tex. Kelda 17%).
Exempel: "Coop cooking 5%":
90% skummjölk och 5% grädde, raps&havreolja, modifierad stärkelse, emulgeringsmedel, stabiliseringsmedel ("" 80 kcal/100g). Smakar mycket bra(smakar "fetare").
Är det enkelt att tillverka egen god lättgrädde genom att blanda skummjölk/mjölk och en skvätt grädde? De olika vätskorna får ju inte skikta sig i kylen.
Kan man köpa s.k skummjölk i affären?
Bra med dessa lättalternativ, ingen använder väl vispgrädde 40% i matlagningen längre. :)
Finns diverse "lättgrädde", "matlagningsbas", "matlagningsgrädde" etc, från 4%(viktväktarnas) och uppåt(tex. Kelda 17%).
Exempel: "Coop cooking 5%":
90% skummjölk och 5% grädde, raps&havreolja, modifierad stärkelse, emulgeringsmedel, stabiliseringsmedel ("" 80 kcal/100g). Smakar mycket bra(smakar "fetare").
Är det enkelt att tillverka egen god lättgrädde genom att blanda skummjölk/mjölk och en skvätt grädde? De olika vätskorna får ju inte skikta sig i kylen.
Kan man köpa s.k skummjölk i affären?
Bra med dessa lättalternativ, ingen använder väl vispgrädde 40% i matlagningen längre. :)