handdator

Visa fullständig version : keso!


KarlAlfred
2007-02-28, 15:00
hur får man ner keson lättast? Tycker de e så jopbbigt att äta direkt ur förpackning m.m

KlopFer
2007-02-28, 15:07
På mackan?Blanda I maten? Hallå föddes du utan fantasi eller? :D

KarlAlfred
2007-02-28, 15:10
går de att krydda de?

Tryman
2007-02-28, 15:14
Har egentligen samma problem. Har aldrig varit förtjust i keso. Tvingar i mig ett paket då och då rikligt preparerat med grillkrydda eller på mackor.

Eddie Vedder
2007-02-28, 15:14
går de att krydda de?

Absolut!:thumbup:

Det finns ju t.o.m. ett stort utbud av olika smaksatta kesosorter så med lite fantasi kan du ju göra en egen variant utan problem.

Sen går det ju att blanda i keson i allt, koka upp lite krossade tomater, häll i keson, tillsätt diverse kryddor och råvaror så vips har du en suverän pastasås.

Bara fantasin kan sätta gränserna.

Diana
2007-02-28, 15:15
Öppna närmaste funlight flaska, sluta inte hälla förrän kesoslafset simmar :thumbup: :D godare än yoghurt. Vill man undvika aspartamförgiftning samt Anna Skippers bastanda damröfv roiidande i sitt skafferi kan man nöjja sej med ett par matskedar.

KlopFer
2007-02-28, 15:17
Jag har faktiskt aldrig använt krydda på keso käkar det som det är. Men ni som använder krydda vilken är godast att ha på? Måste testa :)

Trance
2007-02-28, 15:18
Testa fransk/italiensk salladskrydda.

Eddie Vedder
2007-02-28, 15:29
"Seltins mineralsalt med kryddor" är ett suveränt tillskott i maten, hur gott som helst och som salt är det även mycke nyttigare än vanligt. Bara 40% natriumklorid (jämfört med 100% i vanligt salt) sen innehåller det även 32% kaliumklorid, 8% kalciumklorid och olika kryddor. Annars är det suveränt med lite smaksatt olivolja (testa "Zeta's" med chili och vitlök*drool* )

KarlAlfred
2007-02-28, 15:36
vitlöks pulver och chili var ignen bra blandning. Tycker bara de e en sliskig konsistens. Får vell försöka blanda ut de med nått *rolleyes*

Brooklyn
2007-02-28, 15:47
om ni nu inte gillar keso, varför äter ni det då? *slap*

Eddie Vedder
2007-02-28, 15:50
vitlöks pulver och chili var ignen bra blandning. Tycker bara de e en sliskig konsistens. Får vell försöka blanda ut de med nått *rolleyes*

Vem har sagt nåt om vitlökspulver och chili???

LadyG
2007-02-28, 15:51
1st 250g burk keso mini
1 kruka basilika
2-3 klyftor vitlök
ev en liten skvätt olivolja

Mixa i matberedare och ät som pålägg, dipp eller kall sås till kött.

Brooklyn
2007-02-28, 15:51
annars ät mitt tips, blanda ner lite strö-sötningsmedel och ät tillsammans med lite sylt *drool*

KarlAlfred
2007-02-28, 15:52
ska testa ett kostschema som jag fick av min kusin så ska ge de en chans och där ingår de. Men jag har smällt i mig denn u så tack

Eddie Vedder
2007-02-28, 15:53
1st 250g burk keso mini
1 kruka basilika
2-3 klyftor vitlök
ev en liten skvätt olivolja

Mixa i matberedare och ät som pålägg, dipp eller kall sås till kött.

*drool* *drool* *drool*

Dock skulle jag föredra den där superblandningen på ett rykande färskt bröd rakt ur ugnen!:thumbup:

Brooklyn
2007-02-28, 15:59
ska testa ett kostschema som jag fick av min kusin så ska ge de en chans och där ingår de. Men jag har smällt i mig denn u så tack

prova annars med kesella..

Nilsjohan
2007-02-28, 16:05
grillade kycklingbröst med keso och Sweet & Hot Chili Sauce *drool*

beffen
2007-02-28, 16:23
Testa att använda Aromat krydda på din keso. Svin gott, enligt mig.

Bao-Bao
2007-02-28, 16:32
Vegetarisk lasagne med keso och spenat. *cupid*

mela
2007-02-28, 16:45
Jag kör med keson i filen/yohurten.

Raggis
2007-02-28, 18:05
Knäckemacka, med keso och kalkon är olsagbart.

Brooklyn
2007-02-28, 18:24
Knäckemacka, med keso och kalkon är olsagbart.

+1

NisseEriksson
2007-02-28, 19:46
Äggstanningspudding med keso och spenat
Man känner inte kesosmaken så mycket.

mini
2007-02-28, 21:04
250 g minikeso med ca 100 g hallon och lite sötningsmedel är standardmellanmål hos mig. Tröttnar aldrig. Keso med tärnat äpple och kanel är också gott.

LadyG
2007-02-28, 21:20
Dock skulle jag föredra den där superblandningen på ett rykande färskt bröd rakt ur ugnen!:thumbup:

Vilken strålande idé!!! Låter ju hur gott som helst, gärna ett halvgrovt bröd med krispiga kanter och varm, fluffig mitt... *drool*

Önskar bara att det var jag som kom på den där idén :)

puccini
2007-03-01, 02:57
Prøv å mixe med hakket gressløk!

Eller kanel + flytende søtningsmiddel!

Eller dipmix med tzatziki-smak!

cuore
2007-03-01, 10:00
Jag blandar i lite Tabasco Garlic Pepper Sauce och salladskrydda i min keso.
Det blir, enligt mig, supergott. Brukar äta det som det är till lunch eller så har jag det på knäckebröd.

Ello
2007-03-01, 15:21
Provade att blanda minikeso med fun light härom dagen. Måste säga att det var helt fantastiskt äckligt. Ändå gillar jag keso som den är...
Brukar köra kvarg+fun light och det är lika gott som kesoblandningen var äcklig!

Lindy Lou
2007-03-01, 17:32
Instämmer med Raggis angående knäckemacka-, keso- & kalkonkombinationen. Blir dock (om möjligt) ännu vassare om man lägger till avokado också. Gah..

skratt
2007-03-01, 17:44
Testade att blanda keso med lite lätt a-fil, och smakerna gifte sig med varandra :).

Squirrel
2007-03-01, 20:09
Men hallå!? Enligt Anna Skipper på TV just nu så ska man inte äta keso för det innehåller socker!
Kollade på min nu och hon har rätt!! Hela 2 g kolhydrater per 100 g! OMG!!

Alltså, man kan inte titta bort, då kanske man missar nåt roligt...

Axel2
2007-03-01, 20:13
Men hallå!? Enligt Anna Skipper på TV just nu så ska man inte äta keso för det innehåller socker!
Kollade på min nu och hon har rätt!! Hela 2 g kolhydrater per 100 g! OMG!!

Alltså, man kan inte titta bort, då kanske man missar nåt roligt...

Reagera på samma sak, wtf gör hon liksom!?

Lindy Lou
2007-03-01, 20:39
Har jag inte helt fel så är det den smaksatta keson hon förkastar..?

skratt
2007-03-01, 21:52
men åå, såg också det nyss, men såg ni inte att det var annanas/passion-keson hon ratade? hon sa ju tillochmed att hon skulle köpa naturell istället :)!

qwertyu
2007-03-02, 15:37
Keso+kesella+kanel=oslagbart :)

floppix
2007-03-02, 19:31
Keso+Keso=oslagbart *cupid*

Brukar blanda ut den (dyra!) keson smaksatt med paprika med vanlig keso eller keso mini, beroende på humör. Tycker smaken blir mildare och godare då.

Sadde
2007-03-04, 15:27
1st 250g burk keso mini
1 kruka basilika
2-3 klyftor vitlök
ev en liten skvätt olivolja

Mixa i matberedare och ät som pålägg, dipp eller kall sås till kött.

Fan va gott det var, sitter här och dippar med mina morötter :D

Kabuto
2007-03-04, 15:53
Knäckemacka, med keso och kalkon är olsagbart.

Mmm, vilket bröd som helst, sen någon typ av kött, smör eller bredbar leverpastej och sen lassa på med keso! gärna nån sorts curry krydda på också *drool*

LadyG
2007-03-04, 15:53
Fan va gott det var, sitter här och dippar med mina morötter :D

Jag får akta mig lite, för jag kan börja äta det där med sked och då tar det slut för fort :em:

exenom
2007-03-05, 20:50
Bara jag som knarkar keso+kanel?

Eddie Vedder
2007-03-05, 21:20
Bara jag som knarkar keso+kanel?

När de kan jag lova dej att du inte är ensam om, vill du ytterligare öka på njutningen så föreslår jag kakaopulver:thumbup:

Havregrynsgröt med 1msk kakao å kanel efter behag*drool* *drool*

exenom
2007-03-05, 21:52
Ok, försöker hålla nere lite på kalorierna nu för att få fram lite bättre sommarform:) Liten mini deff:P

Det ska nog dock testas efter sommaren.
Ska nog testa keso+kanel i havregrynsgröt imorgon, får se hur det smakar..

Kabuto
2007-03-07, 09:18
Wasa sport,messmör med mild kola smak,rökt skinka och massor med keso! :thumbup:

pony
2007-03-11, 13:45
Kör en massa frysta jordgubbar i micron innan du blandar dem med keso. Smakar mest varm, osockrad jordgubbssylt.

Dreas
2007-03-12, 11:51
Keso+Allroundkrydda äter jag nästan dagligen! Riktigt gott.

Andreas

Cilia
2007-03-12, 12:25
Brukar blanda ut den (dyra!) keson smaksatt med paprika med vanlig keso eller keso mini, beroende på humör. Tycker smaken blir mildare och godare då.
varför smaksätter du inte keso natruell själv istället för att köpa den dyra?

floppix
2007-03-13, 17:01
varför smaksätter du inte keso natruell själv istället för att köpa den dyra?

Har en allvarlig kärleksaffär med paprika-keson. Klara inte att återskapa den! *cry* Klart jag smaksätter keson själv också, kanel, kakao, örtsalt+mosad avokad+hackad dill/persilja, eller med tomatpuré+olika kryddningar brukar det bli ibland...