Visa fullständig version : BACON kort o gott
Jag tycker bacon e gott som fan! Har även fått för mig att det är väldigt energirikt! mkt protte o fett..
Det jag undrar över är följande: När jag ska äta bacon så steker jag ett helt paket(140g) det känns som att det är jätte mkt mat, o att det innehåller massa kcal, vilket e bra! Men när jag steker det så blir det 10ggr mindre(knaperstekt), o då undrar jag om mkt näring går till spillo!? Det borde ju bara vara vattnet som oxideras, men hur kan det där lilla som e kvar i stekpannan efter stekning vara mkt mat? Hoppas nån förstod frågan!
nån som vet annars hur mkt energi bacon innehåller?
ca : 13g protein 32g fett 0g kolhydrater dvs 345kcal per 100g
mmm ägg och bacon dietkäk! :)
tack, men blir det sämre näringsvärde efter ordentlig stekning?
så att den krymper sig 10ggr mindre:smokin:
Säkerligen rinner lite fett ut men det mesta som försvinner är ju vätska
skulle iofs inte rekomendera att knapersteka dem för hårt, effekterna av det tror jag tex Sverker kan berätta om bättre.
Fett som fett? Njaa..
Tips: Baconette 3 gram fett/100 gram (Den gröne slaktaren) istället och lägg på ugnsgallret, det lilla fett som är i droppar ner (för självklart har du en form under som fångar upp!) och du kan sedan käka baconet med pasta eller vad du nu vill ha till, hälla på olja om det är fettet du är ute efter (tips: för god smak; blanda med soltorkade tomater eller marinerad vitlök, kanske svartpeppar?).
Om du absolut ska käka bacon kan du ju köpa lättvarianten med 9 gram fett/100 gram, eller åtminstone låta det du steker rinna av på lite papper innan du mumsar..
Tror din kropp skulle bli gladare då! :thumbup:
Varför äta bacon om man inte vill äta fett?
jag vill ha fett, är inte nån anorektiker. ge mig fett!!
vem orkar steka i ugnen eller va du sa. jag vill äta det för att det går snabbt är gott o är fett.
tack ändån lellan
Originally posted by Grahn
Varför äta bacon om man inte vill äta fett?
För att det är gott? :D Och för att vara petig så föreslog jag att ringla olja över..
-> MIGGE
Fett är bra och nödvändigt, inget ont om det - men det är skillnad på fett och fett.. det är lätt att få i sig för mycket fel fett, det var min poäng bara.. peace.. :smokin:
I know lellan:love:
men för mej e det ingen risk...!:thumbup:
Koka baconen i 5dl vispgrädde och kör sen i mixern så får du en energirik drink!;)
Snabbast tillagar man bacon i micron.
Lägg den mellan hushållspapper, då rinner dessutom fettet av och fastnar i pappret.
hur länge ska den vara i micron? på vilken värme..högsta?
huur mkt papper ska edt vara'? lr...vänta nu....jag vill ju inte ta bort fettet:smash:
Dasses bulktips med bacon:
Koka mycket pasta, klipp bacon i bitar och stek, blanda allt i stekpannan efter att ha hällt av det mesta baconfettet (om du vill alltså). Släng i några ägg och rör om några gånger. klart !!
Gott så det stör tycker jag!
ska man steka pastan? sk det bli nån slags omelett, lr va menar du pöjk
Visst ska man steka pastan tillsammans med det andra. Se till att du har lite (minst) stekfett kvar att steka i dock, annars kan det fastna rätt bra.:eating:
Blääh, då är det ju godare med en vanlig carbonara: blanda i ett ägg och det stekta baconet i den färdigkokta spaghettin + lite svartpeppar och parmesanost om du vill. Färdigt.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.