00600
2007-02-03, 13:02
Här kommer ett väldigt gott kycklingrecept. *drool*
Enkelt att laga och tar inte lång tid.
Håll till godo!
4 pers.
4 kycklingfiléer
1 burk sparris (225 gr)
100 gr rökt skinka
150 gr färska champinjoner (går även bra med konserverade)
2 vitlöksklyftor (pressade)
1 msk smör
1 burk Creme Fraiche (lätt)
50 gr ädelost
1/2 hönsbuljongtärning
1 msk sherry eller konjak (konjak rekomenderas)
Salt och peppar
1 dl mjölk
Ugn 225 grader i 20 minuter
Lägg den brynta kycklingen i en eldfastform med sparris över.
Skär skinkan i små bitar och skiva champinjonerna.
Hetta upp smöret och fräs skinka, svamp och vitlök.
Häll på Creme fraiche och mjölk. Koka upp.
Tillsätt ädelost och buljongtärning.
Smaka av med konjaken, och salta/peppra om det behövs.
Häll såsen över kycklingen.
Gratinera i 20 minuter.
Servera med antingen ris, klyftpotatis eller hasselbackspotatis.
Enkelt att laga och tar inte lång tid.
Håll till godo!
4 pers.
4 kycklingfiléer
1 burk sparris (225 gr)
100 gr rökt skinka
150 gr färska champinjoner (går även bra med konserverade)
2 vitlöksklyftor (pressade)
1 msk smör
1 burk Creme Fraiche (lätt)
50 gr ädelost
1/2 hönsbuljongtärning
1 msk sherry eller konjak (konjak rekomenderas)
Salt och peppar
1 dl mjölk
Ugn 225 grader i 20 minuter
Lägg den brynta kycklingen i en eldfastform med sparris över.
Skär skinkan i små bitar och skiva champinjonerna.
Hetta upp smöret och fräs skinka, svamp och vitlök.
Häll på Creme fraiche och mjölk. Koka upp.
Tillsätt ädelost och buljongtärning.
Smaka av med konjaken, och salta/peppra om det behövs.
Häll såsen över kycklingen.
Gratinera i 20 minuter.
Servera med antingen ris, klyftpotatis eller hasselbackspotatis.