handdator

Visa fullständig version : Fett och kolhydrater i Koloproteinet?


PowPow
2007-01-14, 03:00
Jag förstår inte. I Koloshoppen står följande om Kolozzeum Pure Whey:

"Denna produkt innehåller 100% Vassleprotein i pulverform."

Längre ner går att läsa:
"Näringsvärde 100g:
Energi: 1638 kJ/ 390 kcal
Protein: 78 g
Kolhydrater:5g
Fett: 7g"

Hur kan 100% vassleprotein innehålla 7 % fett och 5 % kolhydrater?
I innehållsförteckningen hittar jag inget som skulle kunna innehåll så mycket kolhydrater eller fett:

"Ingredienser: Vassle protein (laktalbumin Koncentrat, ultra och micro filtrerat), Förtjockningsmedel (xanthan gum), Arom, Färgämne (Jordgubb E129, banan E102), sötningsmedel (aspartam). Innehåller en fenylalanin källa (aspartam)"

PowPow
2007-01-14, 03:01
Sen har jag en annan fråga, som jag lika bra kan dra iväg här. Hur lyckas man särskilja kasseinproteinet från vasslet? För jag antar att mjölk är det proteinet utvins ur. Samma sak med kaseinproteintillskott och kesella: Varför försvinner vassleproteinet?

Eddie Vedder
2007-01-14, 06:19
Jag förstår inte. I Koloshoppen står följande om Kolozzeum Pure Whey:

"Denna produkt innehåller 100% Vassleprotein i pulverform."

Längre ner går att läsa:
"Näringsvärde 100g:
Energi: 1638 kJ/ 390 kcal
Protein: 78 g
Kolhydrater:5g
Fett: 7g"

Hur kan 100% vassleprotein innehålla 7 % fett och 5 % kolhydrater?
I innehållsförteckningen hittar jag inget som skulle kunna innehåll så mycket kolhydrater eller fett:

"Ingredienser: Vassle protein (laktalbumin Koncentrat, ultra och micro filtrerat), Förtjockningsmedel (xanthan gum), Arom, Färgämne (Jordgubb E129, banan E102), sötningsmedel (aspartam). Innehåller en fenylalanin källa (aspartam)"

Dom menar förmodligen att den enda aminosyran är vassle, ungefär som köttet på hamburgerestauranger innehåller 100% nötkött trots att dom är packade med salt, smakförstärkare, kanske t.o.m. sojaprotein o.s.v. Likväl är ju köttet enbart nötkött.

Skulle tippa på samma princip me pulvret, pulvret innehåller andra saker än vassleprotein men de finns inge annat protein än vassle i pulvret.

Jag kan såklart ha fel men skulle tippa på att de är så.

Sverker
2007-01-14, 07:45
Du får se vassleproteinet som mycket små fluffiga garnnystan. Proteinet är garnet som ligger ihoprullat i en lång kedja. I ett fluffigt garnnystan finns mycket luft. I vassleproteinet finns massor med små fickor istället där mjölksockret, fettet och salter kan gömma sig. Du har nu ett vasslekoncentrat.

Genom att tvätta garnnystanet på nytt med en ny teknink går det att tvätta rent ännu bättre i fickorna och tvätta ut mjölksocker och fett.


Det är inte alls svårt att plocka ut kaseinproteinet. Ta lite mjölk häll upp det i en kastrull och värm på spisen. Tillsätt en skvätt ättika och rör runt. Vips så får du en tjock gröt. Rör du runt i gröten faller den sönder till något som ser ut som Keso. Filtrera av geggan i ett kaffefilter och du har kvarg:D

Nu ser detta kvarg precis ut som vasslekoncentratet med massor av mjölksocker insprängt i proteinet. Det är bara till att lösa up kvargen i rent vatten, värma och filtrera ett antal gånger. Tillsut har du tvättat bort ättikan och mjölksockret.


Detta fungerar bara på minimjölk ! Skulle du använda fetmjölk kommer fettet att binda till kaseinet och du får ost.

PowPow
2007-01-14, 14:33
Jag tackar och bugar!
Nu blev jag smartare :)

z_bumbi
2007-01-14, 19:45
Skulle tippa på samma princip me pulvret, pulvret innehåller andra saker än vassleprotein men de finns inge annat protein än vassle i pulvret.

Vassleprotein som produkt innehåller kolhydrater och fett och alltså måste man deklarera det, det är inga tillsatser som innehåller extra kolhydrater eller fett.

Cerberus
2007-01-14, 19:57
Du får se vassleproteinet som mycket små fluffiga garnnystan. Proteinet är garnet som ligger ihoprullat i en lång kedja. I ett fluffigt garnnystan finns mycket luft. I vassleproteinet finns massor med små fickor istället där mjölksockret, fettet och salter kan gömma sig. Du har nu ett vasslekoncentrat.

Genom att tvätta garnnystanet på nytt med en ny teknink går det att tvätta rent ännu bättre i fickorna och tvätta ut mjölksocker och fett.


Det är inte alls svårt att plocka ut kaseinproteinet. Ta lite mjölk häll upp det i en kastrull och värm på spisen. Tillsätt en skvätt ättika och rör runt. Vips så får du en tjock gröt. Rör du runt i gröten faller den sönder till något som ser ut som Keso. Filtrera av geggan i ett kaffefilter och du har kvarg:D

Nu ser detta kvarg precis ut som vasslekoncentratet med massor av mjölksocker insprängt i proteinet. Det är bara till att lösa up kvargen i rent vatten, värma och filtrera ett antal gånger. Tillsut har du tvättat bort ättikan och mjölksockret.


Detta fungerar bara på minimjölk ! Skulle du använda fetmjölk kommer fettet att binda till kaseinet och du får ost.

coolt! ska prövas!

Eddie Vedder
2007-01-14, 20:01
Vassleprotein som produkt innehåller kolhydrater och fett och alltså måste man deklarera det, det är inga tillsatser som innehåller extra kolhydrater eller fett.

De trodde jag inte heller, dock är de väl uteslutande Vassle som aminosyra? De va iaf va jag menade me varför jag antar att de heter 100% Whey Protein. Vet inte om du missförstod mej.

PowPow
2007-01-14, 20:10
De trodde jag inte heller, dock är de väl uteslutande Vassle som aminosyra? De va iaf va jag menade me varför jag antar att de heter 100% Whey Protein. Vet inte om du missförstod mej.

Vassle är inte en aminosyra, det är ett sorts protein bestående av flera aminosyror.

Men jag förstod vad du menade (att vassle protein var det enda proteinet som fanns i påsen - det vill säga att det t.ex. inte fanns något äggprotein)