handdator

Visa fullständig version : Glass konsistens


Purren
2007-01-10, 00:16
Varför får hemmagjord glass inte samma mjuka konsistens som köpt glass? Den är mycket hårdare och iskristall-ig. Samma sak när man smälter köpt glass och återfryser den igen. Har det något med att man fryser glassen mycket snabbare i en glassfabrik?

Loke
2007-01-10, 00:23
Som jag har förstått det så får man rätt koncistens på glassen om man rör den medans den fryser, så att säga.

Lellan
2007-01-10, 00:26
Pga att luften försvinner när den tinas (luftbubblorna löses upp och glassen smälter, sjunker ihop). Vissa märken har mer luft än glass i glassen har jag för mig!

Använder du glassmaskin när du gör hemgjord? Tycker den blir rätt bra, men den ska ju helst ätas när den är klar å inte frysas in.. *drool*

henke1001
2007-01-10, 00:33
Fan ta dig, nu var jag tvungen att gå o käka glass *gah!*

Empe
2007-01-10, 00:45
Får jag knycka tråden lite och fråga om någon har testat göra glass av proteinpulver och mjölk? jag funderar på att testa.