Visa fullständig version : Glass konsistens
Varför får hemmagjord glass inte samma mjuka konsistens som köpt glass? Den är mycket hårdare och iskristall-ig. Samma sak när man smälter köpt glass och återfryser den igen. Har det något med att man fryser glassen mycket snabbare i en glassfabrik?
Som jag har förstått det så får man rätt koncistens på glassen om man rör den medans den fryser, så att säga.
Pga att luften försvinner när den tinas (luftbubblorna löses upp och glassen smälter, sjunker ihop). Vissa märken har mer luft än glass i glassen har jag för mig!
Använder du glassmaskin när du gör hemgjord? Tycker den blir rätt bra, men den ska ju helst ätas när den är klar å inte frysas in.. *drool*
henke1001
2007-01-10, 00:33
Fan ta dig, nu var jag tvungen att gå o käka glass *gah!*
Får jag knycka tråden lite och fråga om någon har testat göra glass av proteinpulver och mjölk? jag funderar på att testa.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.