handdator

Visa fullständig version : proteins hastighet och egenskaper


apa_ola
2006-11-23, 17:36
Snabbt protein (vassle, EAA) stimulerar proteinsyntesen, långsamt gör det ej. Långsamt protein agerar antikatabolt, men stimulerar ej proteinsyntesen.

Frågan gäller ej kring träning utan vid normala måltider. Om man gör de snabba proteinerna långsamma, alltså äter kolhydrat fett och fiber till EAA:t eller vasslet förlorar de ju den snabba hastigheten och därmed förmågan att stimulera proteinsyntesen.

Men kommer det nedslöade, egentligt snabba, proteinet då att få antikatabola egenskaper likt kasein och protein från mat?

Ola Wallengren
2006-11-23, 17:42
Om man förlänger absorptionshastigheten på ett "snabbt" protein blir det ungefär samma som ett långamt protein, då är det mer aminosyrasammansättningen som spelar roll. Man kan inte likställa EAA med exempelvis torsk även om de i en speciell måltid skulle tas upp lika fort, AA sammansättningen är inte den samma.