Lellan
2003-02-06, 22:38
Passar utmärkt om man vill stärka immunförsvaret såhär i förkylningstider.. GOD är den också, tänka sig va? Och snabbfixad.
(alla mått är ca mått, öka gärna kryddorna för lite extra hetta!)
400 g kycklingfileer
2 msk soja
1 skivad rödlök
2 hackade vitlöksklyftor
1 dl apelsinjos (eller 1 apelsin som isf skärs i bitar och läggs i i slutet)
2-3 msk tomatpure
1 tsk torkad ingefära
salt
1 krm svartpeppar
1 röd + 1 gul paprika, strimlade
2 dl vatten
2 msk kalv eller kycklingfond
(+ solrosfrön)
1. skiva fileerna.
2. blanda allt utom vatten och paprikorna. Häll röran över kyckligen och blanda.
3. koka upp vattnet, lägg i kycklingkladdet och paprikastrimlorna. Sjud 8-10 minuter (kolla så att filerna är genomkokta).
4. Ha gärna på lite solrosfrön, servera eventuellt med korngryn/pasta/ris/potatis.
Äät! :eating:
(alla mått är ca mått, öka gärna kryddorna för lite extra hetta!)
400 g kycklingfileer
2 msk soja
1 skivad rödlök
2 hackade vitlöksklyftor
1 dl apelsinjos (eller 1 apelsin som isf skärs i bitar och läggs i i slutet)
2-3 msk tomatpure
1 tsk torkad ingefära
salt
1 krm svartpeppar
1 röd + 1 gul paprika, strimlade
2 dl vatten
2 msk kalv eller kycklingfond
(+ solrosfrön)
1. skiva fileerna.
2. blanda allt utom vatten och paprikorna. Häll röran över kyckligen och blanda.
3. koka upp vattnet, lägg i kycklingkladdet och paprikastrimlorna. Sjud 8-10 minuter (kolla så att filerna är genomkokta).
4. Ha gärna på lite solrosfrön, servera eventuellt med korngryn/pasta/ris/potatis.
Äät! :eating: