Visa fullständig version : Gallerrökt Skinka Jakobsdals - BRA eller dåligt?
Hej!
Var ute och handlade en sån här gallerrökt skinka,
http://www.jakobsdals.se/packade/products_detail_html?prod_id=56
Har lite frågor:
Jag håller på och går ner i vikt och tänkte undra ungefär hur många Gram man ska äta av det här per portion? Hur många gram alltså ungefär...
Är detta livsmedel bra?
dum fråga kanske? Är inte så kunnig.
MVH
Roger
King Grub
2006-10-30, 13:43
Skinka är en bra proteinkälla. Hur många gram någon "skall" äta i en måltid går däremot inte att svara på. Så länge du räknar in energimängden i ditt energiintag för dagen, kan du bestämma själv hur mycket du vill äta. En "normalportion" kanske är 100-150 gram i en blandad måltid, men det är inte fel att äta mer eller mindre.
Charkprodukter med E250 är inget man helt bör basera sitt proteinintag på, dock då detta misstänks vara tumörframkallande och personer som äter mycket charkprodukter har en högre frekvens av mag- och tarmcancer än personer som inte gör det.
Tack King Grub för ett mycket bra svar!
Arnesson
2006-10-30, 14:50
Har du läst Grub:s "deff guide"?: http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=26881
Står en del nyttigt om mat i den, helt klart läsvärd.
där är ju E250 i alla chark varor*grr27*
King Grub
2006-10-30, 15:05
Ja, och därför bör intaget begränsas. Inget man bör äta i mängder varje dag direkt.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=pubmed&cmd=Retrieve&dopt=AbstractPlus&list_uids=16991129&query_hl=1&itool=pubmed_docsum
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=pubmed&cmd=Retrieve&dopt=AbstractPlus&list_uids=16550597&query_hl=1&itool=pubmed_DocSum
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=pubmed&cmd=Retrieve&dopt=AbstractPlus&list_uids=16507831&query_hl=1&itool=pubmed_DocSum
dags att drá ner på sina dagliga 100-200g charkvaror då:cryout:
Bara att invänta cancerdöden mao med tanke på de ca 400g rökt skinka jag intar per vecka. :hbang:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.