handdator

Visa fullständig version : Kycklingfilè curry/youghurt/


Sunesha
2006-10-17, 10:53
Delar med mig av än av min favvo

1. Ta ta 3 kycklingfilèr (ca 0.5 kg), strimla dessa långa och typ 1 cm tjocka

2. Kasta i dem i gryta med vatten typ så de blir 50/50 kyckling/vatten

3. I vattnet, lite gräslök typ 10-15 strån, en buljong träning(grönsak), 3-5 matskedar thai curry(gröna sorten), en tesked chilli, en matsked paprika, lite olja, 10 cm purjolök (skär en skåra i mitten dela till 1 cm bitar). Samt en 1 tomat, som finhackas, kasta i.

4. Låt gojset koka i 20-30 minuter, tills de inte är för mycket vatten kvar på hög värme.

5. Kasta i brysselkål eller brocolli typ så du tycker de är lagom för din smak, samt 2 dl youghurt matlagningssorrten. I med lite ketchup, typ 2-3 1 sekunds sprut..

6. Låta de koka typ 5 minuter på låg värme så youghurt är fin fördelad, rör om mycket.

Käka med rissort du gillar, typ 2 portioner för mig.

Sunesha
2006-10-17, 10:54
7. bjud in vän för hack hjälp dela en folköl och koka riset typ 10 minuter in, är det råris börja innan grytan.

Sunesha
2006-10-17, 10:56
Man kan kötta på med mer curry om man gillar curry när man häller i youghurten, smaka av för rätt kryddmängd.