Visa fullständig version : Estrella lanserar fullkornschips m mindre fett..
Hm...jag är skeptisk...läs själva:
http://www.kraftfoodsnordic.com/kraft/page?siteid=kraft-prd&locale=sesv1&PagecRef=2949&Mid=
smak, näringsinnehåll...
hoppas dock att de är över min skeptiska förväntan...
smak, näringsinnehåll...
hoppas dock att de är över min skeptiska förväntan...
Så de skulle ljuga med näringsinnehållet?
Skall jag helt klart testa, älskar kränga chips :)
nåå...bara för att produkten innehåller fullkorn behöver det inte betyda att den inte innehåller x antal andra crap-ingredienser..
Fullkorn innebär inte automatiskt att något är bra...hoppas du inte tror det..
Catstyle
2006-10-16, 07:03
nåå...bara för att produkten innehåller fullkorn behöver det inte betyda att den inte innehåller x antal andra crap-ingredienser..
Fullkorn innebär inte automatiskt att något är bra...hoppas du inte tror det..
Det där är ju inte alls vad han menar, dock.
Majs, vete och ris är väl inte så väldigt näringsrika, fullkorn eller ej?
Jag blir helt förbryllad. Potatis är knappast en onyttig bas för chips som tarvar att man byter ut den mot det moderiktiga fullkornet?
Enda problemet med chips är väl att man lätt får sig för mycket samt att det är ett ordentligt salttillskott.
eh..och att det innehåller lite extra fett? Typ 30%? Jag kanske är lite petig...;)
Fredrik_S
2006-10-16, 13:46
Jag blir helt förbryllad. Potatis är knappast en onyttig bas för chips som tarvar att man byter ut den mot det moderiktiga fullkornet?
Enda problemet med chips är väl att man lätt får sig för mycket samt att det är ett ordentligt salttillskott.
Hur mycket av näringen i potatis tror du finns kvar efter fritering.
King Grub
2006-10-16, 13:53
Hur mycket av näringen i potatis tror du finns kvar efter fritering.
Största delen?
Frying has little or no impact on the protein or mineral content of fried food, whereas the dietary fibre content of potatoes is increased after frying due to the formation of resistant starch.
Moreover, the high temperature and short transit time of the frying process cause less loss of heat labile vitamins than other types of cooking. For example, vitamin C concentrations of French fried potatoes are as high as in raw potatoes, and thiamine is well retained in fried potato products as well as in fried pork meat.
The nutritive value of the frying media is also important to take into consideration and therefore losses of nutrients from the frying oil are also discussed. Although some unsaturated fatty acids and antioxidant vitamins are lost due to oxidation, fried foods are generally a good source of vitamin E.
It is true that some fat is inevitably taken up by the food being fried, contributing to an increased energy density. However, this also results in highly palatable foods with a high nutritional content.
It is concluded that fried foods certainly have a place in our diets.
Nutrient losses and gains during frying. International journal of food sciences and nutrition. 1998, vol. 49, no2, pp. 157-168 (41 ref.)
machine gun
2006-10-16, 14:32
Ganska intressant när de gör sånt här. Chips kommer ju aldrig vara en hälsosam produkt, ändå kommer den här produkten säkert leda till att mer "hälsomedvetna" människor kommer unna sig chips. "25 % mindre fett" gör ju lätt att man tänker på 25 procentenheter mindre fett, alltså att produkten skulle innehålla sådär 5 % fett. I själva verket är fettinnehållet minskat med ca 7-8 procentenheter och innehåller fortfarande galet mkt fett och salt (med tanke på att man utan problem kan trycka i sig en hel påse chips på en kvart :D).
Arnesson
2006-10-16, 14:39
Ganska intressant när de gör sånt här. Chips kommer ju aldrig vara en hälsosam produkt, ändå kommer den här produkten säkert leda till att mer "hälsomedvetna" människor kommer unna sig chips. "25 % mindre fett" gör ju lätt att man tänker på 25 procentenheter mindre fett, alltså att produkten skulle innehålla sådär 5 % fett. I själva verket är fettinnehållet minskat med ca 7-8 procentenheter och innehåller fortfarande galet mkt fett och salt (med tanke på att man utan problem kan trycka i sig en hel påse chips på en kvart :D).
Men det är gott *popcorn*
Ganska intressant när de gör sånt här. Chips kommer ju aldrig vara en hälsosam produkt, ändå kommer den här produkten säkert leda till att mer "hälsomedvetna" människor kommer unna sig chips. "25 % mindre fett" gör ju lätt att man tänker på 25 procentenheter mindre fett, alltså att produkten skulle innehålla sådär 5 % fett. I själva verket är fettinnehållet minskat med ca 7-8 procentenheter och innehåller fortfarande galet mkt fett och salt (med tanke på att man utan problem kan trycka i sig en hel påse chips på en kvart :D).
Mmm. Det här med procent och procentenheter brukar vara förvirrande för många. Det är väl därför politikerna alltid måste beskriva skattesänkningar i hur många kronor det gör per hundralapp.
Kommer säkert prova de nya chipsen någon gång men är de inte goda föredrar jag att äta vanliga chips de gånger jag äter det.
machine gun
2006-10-16, 15:17
Mmm. Det här med procent och procentenheter brukar vara förvirrande för många. Det är väl därför politikerna alltid måste beskriva skattesänkningar i hur många kronor det gör per hundralapp.
Kommer säkert prova de nya chipsen någon gång men är de inte goda föredrar jag att äta vanliga chips de gånger jag äter det.
Jag kommer säkert också att testa dem, men bara för att se om de är goda. Chipsorter kan man aldrig få för många av *popcorn*
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.