handdator

Visa fullständig version : Kycklingrecept.


Chicc
2006-10-10, 19:24
Har ni några bra kycklingrecept (någon slags sås till/kryddor)? Tycker det är så tråkigt att bara krydda/marinera dom. Ange helst näringsinnehåll också!

Sigurdsson
2006-10-10, 21:40
Har ni några bra kycklingrecept (någon slags sås till/kryddor)? Tycker det är så tråkigt att bara krydda/marinera dom. Ange helst näringsinnehåll också!

Ja eftersom att du tyckte att det var tråkigt att krydda/marinera så är det väll bara såsen som man kan tipsa om då.....
Personligen så gillar jag att göra en sås på krossade tomater och kryddor, det är även väldigt gott med guacamole till kycklingen.

Om jag ändå ska tipsa om en krydda/marinad så är det väll tandoori. Otroligt gott att blanda tandorikrydda med turkiskyoghurt och marinera i någon timme innan man steker kycklingen.

//krille

Chicc
2006-10-10, 22:07
Okej, vilka kryddor blandar du krossade tomater med? Förresten, funkar tacosås till ris & kyckling? Den är ju ganska kalorisnål?

Ah, tandoori är hur gott som helst! Kan man köpa det på (krydd)burk eller måste man blanda själv? Kan man inte ha matlagningsyoghurt? Hur många kcal innehåller 1 kycklingfilé marinerad med yoghurten & tandoorin?

Om någon vet .. hur gör man apelsinkyckling?
Och till sist, vad borde man köpa för kryddor för att göra goda indiska rätter med kyckling?

Sigurdsson
2006-10-11, 06:47
Okej, vilka kryddor blandar du krossade tomater med? Förresten, funkar tacosås till ris & kyckling? Den är ju ganska kalorisnål?

Ah, tandoori är hur gott som helst! Kan man köpa det på (krydd)burk eller måste man blanda själv? Kan man inte ha matlagningsyoghurt? Hur många kcal innehåller 1 kycklingfilé marinerad med yoghurten & tandoorin?

Om någon vet .. hur gör man apelsinkyckling?
Och till sist, vad borde man köpa för kryddor för att göra goda indiska rätter med kyckling?
Jag kör för det mesta med div. chilikryddor, men man tager vad man haver.
Visst funkar tacosås och ris det är ju både gott, nyttigt och lätt..
Jag köper tandoorikryddan färdigblandad för att slippa böka så mycket...
Visst kan du ha matlagningsyoghurt, anledningen till att jag anvädner turkisk är att jag har sett det i ett recept samt att jag har fått för mig att det blir krämigare.
Svårt att säga hur många kcal i och med att jag inte vet hur mycket du yoghurt du ska använda, men det är ju bara att räkna....

//krille

mirrranda
2006-10-11, 22:14
När vi ändå är inne på kyckling så måste jag tipsa om världens BÄSTA kombination!

KYCKLING + CIABATTA + KESELLA + BANAN + CURRY

Jag svär, det är tillräckligt att dö för.. :D

Milia
2006-10-12, 08:19
Lägg till avokado på det så blir det ÄNNU godare;)
och örtsalt förstås

Chicc
2006-10-12, 17:49
mirrranda,

Testade din kombination idag .. och ah, du har rätt.. det är världens BÄSTA kombination, haha :)